HomeAgriculturaUnió de Pagesos continua la lluita contra la desigualtat que pateix la...

Unió de Pagesos continua la lluita contra la desigualtat que pateix la pagesia gran amb campanyes de sensibilització

El Sector Social de la Pagesia Gran d’Unió de Pagesos, a través de la Fundació Pagesos Solidaris, continua la lluita contra la desigualtat que pateix la pagesia gran amb campanyes de sensibilització com la dels tallers ‘Bon Tracte = Bon Rotllo’, iniciats fa uns anys, per afavorir el bon tracte a les persones grans de territoris rurals.

Amb motiu del Dia Mundial de la Presa de Consciència sobre l’abús i el maltractament a les persones grans, avui, 15 de juny, Unió de Pagesos s’ha adherit al manifest del Consell de la Gent Gran de Catalunya, que reclama dignitat i respecte, reconeixement i sensibilització per part de les administracions, prevenció per erradicar el maltractament a aquest col·lectiu, així com suport, recursos i justícia.

Els tallers ‘Bon Tracte = Bon Rotllo’ de Pagesos Solidaris inclouen material (calendaris, pòsters, llibrets d’història de vida i xapes) destinat a escoles, entitats i als Serveis d’Atenció Integral en l’Àmbit Rural, per promoure actituds conscients que afavoreixin un millor tracte a les persones grans.

Un altre exemple d’aquestes activitats és el taller ‘Llavors pel futur’, consistent en sembrar llavors de plantes aromàtiques aprofitant els coneixements i experiència de persones grans amb la finalitat de sensibilitzar nens i nenes de primària amb una activitat conjunta. És un projecte que té el suport del Departament de Drets Socials, i amb càrrec a l’assignació del 0,7% de l’IRPF.

El sindicat recorda que, segons l’Organització Mundial de la Salut (OMS), el maltractament a la gent gran és un problema important de salut pública, i que cada any, aproximadament una de cada sis persones més grans de 60 anys pateixen algun tipus d’abús en entorns comunitaris.

Unió de Pagesos reclama recursos per lluitar contra la discriminació i el maltractament a aquest segment de població al món rural, ja que no té els mateixos avantatges que als nuclis urbans pel que fa als serveis i la situació d’aïllament d’alguns municipis, fet que situa moltes persones grans en una posició de vulnerabilitat.

El sindicat també denuncia desigualtat i discriminació interseccional que comença pel fet que la pensió mínima de la pagesia no està equiparada al salari mínim interprofessional i per la doble discriminació que pateixen les pageses, que han dedicat tota la seva vida laboral al treball al camp i que sovint no s’ha vist reflectit amb una pensió de jubilació. A això segueix un desequilibri territorial amb minva de serveis mèdics, socials, bancaris, de comerç i de transport, als quals cal afegir l’edatisme com a causa de discriminació i menysteniment per qüestió d’edat.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

5 + = 7

Últimes notícies