Tortosa es queda fora!

Esta setmana hem conegut que tot apunta que els pressupostos de la Generalitat pel 2022 sortiran endavant. Els socialistes entenem que és important aprovar un pressupost per a un correcte funcionament del Govern, però no este pressupost, perquè amb ell Tortosa es queda fora de joc en una nova mostra de total i absoluta manca de sensibilitat del Govern de la Generalitat cap a Tortosa i les Terres de l’Ebre.

La proposta de pressupost presentada no respon en absolut a les necessitats reals del territori i de Tortosa, ja que les inversions són mínimes i no inclou cap partida per a la construcció del nou hospital de les Terres de l’Ebre a Tortosa, fet que demostra la manca de voluntat del Govern català per resoldre esta mancança tan reivindicada per la ciutadania i per diferents col·legis professionals, entitats i institucions, i que ara ja no és una necessitat, és una urgència.

Els socialistes de Tortosa creiem que les Terres de l’Ebre no ens mereixem este tracte ni esta manca de sensibilitat i de respecte per part d’un Govern que ja ha demostrat àmpliament que no té gens clar com abordar la manca d’un nou hospital per a Terres de l’Ebre a Tortosa, i això es transcriu en la inexistència d’inversions per fer-ho realitat. Perquè les úniques inversions que preveu el pressupost per a sanitat a Tortosa es destinen a mobiliari, equips informàtics i maquinària, que ja està bé.

Com a portaveu del grup municipal de Tortosa vull reiterar, una vegada més, que els socialistes de Tortosa sempre hem estat clara i meridianament defensors de la construcció d’un nou hospital a Tortosa. Així ho hem fet defensat des del principi amb el projecte impulsat pel govern de Joan Sabaté i així ho continuarem fent. I ho hem demostrat per activa i per passiva, posicionant-nos en contra de l’ampliació de l’actual hospital o, en el seu moment, sent els únics que ens vam oposar al canvi de la unitat de radioteràpia.

Per això ens sembla molt greu que la proposta de pressupostos per 2022 no inclogue cap partida per al nou hospital, defugint de buscar solucions a esta necessitat, tal com ho demostra el fet que ni tan sols han utilitzat els 100.000 € del pressupost, aconseguits gràcies a una esmena del PSC, per a l’estudi de viabilitat del nou hospital a Tortosa, i ara, de nou, res de res.

Pel que fa a al resta d’inversions a Tortosa i Terres de l’Ebre, estes representen únicament un 2,1% del total d’inversions previstes, fet que ens deixa, una vegada més, a la cua de tot Catalunya. I, tot i que el pressupost per a Terres de l’Ebre és un 2,1% superior al de 2020, queda esvaït davant el 17% d’increment total, i continua, així, amb la tònica dels darrers 11 anys.

Desconeixem què passarà amb la negociació després d’evidenciar la manca d’entesa entre les forces independentistes, ERC, Junts i la CUP, i els acords o desacords amb En Comú Podem, que vam conèixer esta setmana; però natros continuarem demanant la construcció del nou hospital.

I que ningú dubte que, si el Govern de la Generalitat aposta pel nou hospital, que és el que hauria de fer, des de l’Ajuntament de Tortosa es procedirà a facilitar la seua ubicació. Ara per ara, el primer és la decisió de fer un nou hospital i de disposar d’una partida per a la redacció del projecte.

Des del PSC de Tortosa esperem el Govern recapacite i sigue conscient que el nou hospital per a les Terres de l’Ebre a Tortosa és una urgència a tots els nivells, perquè no volem ser una regió sanitària de segona.

Natros, els socialistes de Tortosa, ja hem proposat esmenes per reclamar una solució i també per a altres inversions per a la ciutat i el territori, i seguirem treballant dia a dia pel bé de Tortosa i dels tortosins i tortosines, que són la nostra prioritat.

Enric Roig Montagut
Enric Roig Montagut
1r secretari del PSC de Tortosa i vice primer secretari de la Federació de l’Ebre
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

5 + 3 =

Últimes notícies