HomeUrbanismeTortosa inicia la creació de 384 nous llocs d'estacionament per a vehicles...

Tortosa inicia la creació de 384 nous llocs d’estacionament per a vehicles als antics terrenys de l’estació

Esta setmana han començat els treballs per a crear dos nous aparcaments en superfície a Tortosa. Estaran ubicats als antic terrenys de l’estació de tren, que l’Ajuntament va poder recuperar per a la ciutat el desembre passat amb la signatura del conveni amb l’administrador ferroviari Adif. El consistori ja havia avançat la voluntat de generar aparcaments en superfície en esta zona, a l’espera del desenvolupament urbanístic d’estos terrenys. Per això, una vegada definit l’acord, va iniciar de manera ràpida la tramitació per a poder executar les obres.

Les tasques han començat ja a l’àmbit més pròxim al carrer ronda Docs, amb l’accés a la cruïlla amb el carrer Rosselló. En este espai es generaran 116 estacionaments que seran d’accés gratuït. Els treballs s’allargaran durant prop de dos mesos i comporten una inversió de 184.000 euros.

Foto: Cedida

Posteriorment, en una segona fase i una vegada que Adif haja retirat les vies i elements ferroviaris encara existents entre el pas de vianants de l’estació i l’avinguda de la Generalitat, s’executarà la segona fase: comportarà la creació de 268 llocs d’estacionament en l’àmbit existent entre el carrer ronda Reus i la ronda Docs.

En total, 384 aparcaments situats al centre de la ciutat, que donaran resposta a diferents necessitats. Així ho ha remarcat avui l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, que destaca l’impuls que esta actuació aportarà a la zona. “D’una banda, donem resposta a les necessitats de la ciutadania per poder aparcar, però amb estos aparcaments també podrem restar trànsit al centre de la ciutat perquè serà molt fàcil arribar fins a estos nous aparcaments i desplaçar-se a peu per a fer les gestions o les compres”, ha incidit. “D’esta manera, també seguim aconseguint fer una ciutat més per a les persones, més sostenible, i facilitant l’accés de les persones que arriben de fora de Tortosa per a poder fer compres al comerç local“, ha afegit l’alcaldessa.

Foto: Cedida

Meritxell Roigé ha recordat que esta actuació és possible després de l’acord al qual va arribar l’Ajuntament amb Adif per a la recuperació dels terrenys en desús de l’estació. Un conveni que va fixar el preu de l’expropiació en 864.287,54 euros, xifra que representa una rebaixa important respecte del conveni que s’havia signat al 2006, aleshores amb un import de 4.050.800 euros. Una reducció del 77,6 %, que estalvia més de 3 milions per a les finances municipals.

Així mateix, l’alcaldessa ha subratllat altres actuacions en marxa a l’entorn d’este espai, que se sumen a la transformació iniciada. En este sentit, s’està ultimant la connexió del carril bici entre el nou carrer Cervantes i l’estació de tren, amb una actuació a la vorera del carrer ronda Reus que també millora el pas per a vianants (amb una inversió de 50.000 euros). D’altra banda, una vegada quede obert el primer pàrquing ara en execució, s’iniciarà la reforma de les voreres del carrer ronda Reus, que permetran ampliar el lloc de pas per a vianants, generaran un nou tram de carril bici i en potenciaran la il·luminació (amb una inversió de 90.000 euros). I una altra actuació durant els pròxims mesos també durà a terme la connexió del carril bici entre el carrer Rosselló i l’avinguda Ferran d’Aragó, per connectar els trams existents al centre i als portals d’entrada a Tortosa.

Foto: Cedida

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

5 + 2 =

Últimes notícies