HomeUrbanismeTortosa, pendent de rebre un nou conveni amb l’Adif per a disposar...

Tortosa, pendent de rebre un nou conveni amb l’Adif per a disposar per fi dels terrenys de Renfe

L’Ajuntament de Tortosa i l’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries (Adif), haurien arribat a un nou acord per a l’adquisició dels terrenys de Renfe, situats al centre de la ciutat, per part de l’Ajuntament, 16 anys després que l’alcalde socialista Joan Sabaté signés un primer conveni amb l’entitat estatal que no es va arribar a materialitzar, ja que es va signar un any abans que esclatés la crisi del 2007 i preveia un cost per a la ciutat que durant tot este temps ha estat inassumible, entre negociacions estèrils per a revisar-lo.

El març del 2019, l’alcaldessa, Meritxell Roigé, ja va avançar un acord per a refer un conveni que originàriament obligava l’Ajuntament a pagar més de 4 milions d’euros per a remodelar l’edifici de l’estació i adquirir els terrenys, però les eleccions espanyoles d’abril del 2019 i els canvis a la secretaria d’Estat d’Infraestructures, amb la qual havia negociat Roigé, haurien ajornat, una vegada més, un dels principals projectes urbanístics pendents a la ciutat: la transformació del centre de Tortosa amb l’eliminació de l’obstacle de la via del ferrocarril i la connexió dels dos eixamples.

Ara, el primer tinent d’alcaldessa, Enric Roig, just després d’anunciar la seua dimissió, va dixar anar que, esta vegada sí, torna a haver-hi fumata blanca, i que el preu es rebaixaria fins als 800.000 euros. Roigé va confirmar l’acord i el fet que rebaixarà substancialment el preu, però està pendent de rebre “en les properes setmanes” el document amb el conveni per a afinar exactament amb les noves condicions. Això sí, l’alcaldessa ho ha celebrat: “Podrem començar l’obertura a la ciutat d’un espai que està ple de vies i que encara avui és una barrera”, va tancar.

Per la seua banda, Roig va remarcar la importància que finalment Tortosa puga disposar dels terrenys entre l’estació i el parc municipal, “cosa que donarà lloc a la gran regeneració urbana de Tortosa en el segle XXI”. La incògnita és saber quins projectes comercials, d’equipaments o residencials hi tindran cabuda. La zona, a tocar de l’estació de tren que ara funciona com a terminal, va quedar en desús a finals dels anys noranta quan es va desmantellar el servei ferroviari en direcció sud.

O.M.J
O.M.J
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 64 = 69

Últimes notícies