HomeTurismeTortosa promociona la riquesa patrimonial de la ciutat a Fitur, la fira...

Tortosa promociona la riquesa patrimonial de la ciutat a Fitur, la fira internacional de turisme de Madrid

Tortosa és present, un any més, a la fira internacional de turisme de Madrid, Fitur. La trobada, referent del sector a tot l’Estat, aplega destinacions de tots els punts del món, que promocionen els seus actius davant un públic professional i turistes a la recerca d’indrets per a conèixer.

Foto: Cedida

La presència tortosina a Fitur ha servit per a donar a conèixer part del patrimoni històric de la ciutat. Concretament, s’ha incidit en la potenciació del conjunt emmurallat de Tortosa a través de dos actuacions que seran realitat en els pròxims dos anys: d’una banda, el projecte ‘Tortosa, el passat és aventura’ que desenvoluparà l’Ajuntament de Tortosa per a crear un cinturó verd que anirà del fortí d’Orleans fins a la Torreta de Remolins, a més d’altres actuacions previstes com l’habilitació d’un carrilet verd: un tren turístic impulsat per energia elèctrica. Per a fer tots estos treballs, el consistori ha rebut una aportació de 2 milions d’euros aconseguida dels fons Next Generation, a través dels Plans de Sostenibilitat Turística.

Foto: Cedida

De l’altra, Tortosa també ha sigut una de les ciutats destacades durant la presentació del conjunt de mesures que l’organisme estatal Turespaña durà a terme a la xarxa de Paradors Nacionals de Turisme, també amb les ajudes europees dels Next Generation. En el cas del Parador de Tortosa, ubicat al castell de la Suda, rebrà una inversió de 4,6 milions d’euros per a la consolidació de la muralla, l’arranjament de les cavitats subterrànies així com altres actuacions que impulsaran el conjunt de la Suda. Esta quantitat és una de les més elevades previstes als diferents Paradors Nacionals de Turisme, i representa gairebé el 90% de la inversió prevista al conjunt de Catalunya. Durant la presentació, l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, va mantindre una reunió amb el president de Paradores, Pedro Saura, que va servir per a posar en valor l’actuació prevista a la ciutat.

Foto: Cedida

En el marc de Fitur, l’alcaldessa Meritxell Roigé també va donar a conèixer la destinació i els projectes que n’impulsen el patrimoni des d’un punt de vista turístic. “Les actuacions que farem a les muralles i que també hem aconseguit per al castell de la Suda suposaran un revulsiu en l’aposta que estem fent per potenciar encara més el nostre patrimoni històric i impulsar encara més els nostres actius per a atraure visitants“, ha explicat. A més, ha recordat els 5 milions d’euros que també es van aconseguir dels fons Next Generation per a donar continuïtat a la Via Verda entre Tortosa i la Ràpita, fet que també reforça l’atractiu per al turisme familiar que esdevé un dels actius destacats de Tortosa.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

3 + 4 =

Últimes notícies