HomeCulturaTortosa recrearà durant tres dies el setge de la ciutat del 1708,...

Tortosa recrearà durant tres dies el setge de la ciutat del 1708, amb més de 130 recreadors de diverses agrupacions

El cap de setmana del 30 de setembre al 2 d’octubre, Tortosa tornarà a recrear el setge que la ciutat va patir al 1708, en el context de la Guerra de Successió. Ho farà, amb un programa en el qual destaquen diverses escenificacions dels combats que van enfrontar les tropes austriacistes i les tropes borbòniques, i que van culminar amb la capitulació de la ciutat.

Les batalles seran possibles amb la participació de més de 130 recreadors, de grups arribats de diversos punts de Catalunya, el País Valencià i la resta de l’Estat. Enguany a més, per primera vegada, també hi haurà presència de dos agrupacions de recreació històrica arribades des d’Itàlia: l’associació Amics del Museu Pietro Micca i la Coordinadora de Recreacions Històriques 1600-1700, que comptaran amb un total de 40 membres.

Les recreacions viuran diversos moments destacats: el primer, dissabte 1, a les 11 h, les tropes passaran revista a la plaça de l’Ajuntament i s’hi llegirà el ban de guerra. Poc després, a les 12.30 h, tindrà lloc una batalla fluvial que evocarà el primer embat de les tropes borbòniques en la seua arribada a la ciutat. Enguany, la representació pel riu Ebre es trasllada a la platja fluvial de Ferreries, entre el pont de l’Estat i la rambla Catalunya, per poder incorporar també altres elements de l’escenificació.

Ja a la tarda del dissabte, a les 18.30 h, tindrà lloc el primer atac a les fortificacions. Tindrà lloc al primer fossat de les Avançades de Sant Joan, amb unitats de cavalleria, infanteria i elements de pirotècnia. L’endemà diumenge, a partir de les 12.00 h, tindrà lloc el segon assalt a la ciutat, que suposarà la caiguda de Tortosa. Primer, amb el combat d’aproximació, que tindrà lloc al segon fossat de les Avançades, i a continuació, amb el combat a ultrança, al primer fossat. L’accés a totes estes representacions és lliure i no és necessari reservar entrada.

El regidor de Promoció Econòmica i Turisme, Sisco Pepió, ha destacat que el fet de poder comptar amb recreadors arribats des d’Itàlia “permet fer un pas més per donar major dimensió a la representació del Setge de Tortosa de 1708 i internacionalitzar l’esdeveniment“, ha dit. A més, Pepió també ha remarcat que la recreació coincideix amb el cap de setmana que suposarà l’arrancada dels Bons Tortosa als establiments de la ciutat, i també amb el segon cap de setmana de les jornades de l’arròs a una dotzena de restaurants i bars, amb la qual cosa, les persones que visiten la ciutat amb motiu de la representació dels Miquelets podran disposar d’altres ofertes complementàries.

Els actes començaran divendres 30, a les 19.30 h, amb una conferència sobre aspectes al voltant de la recreació, a l’església de Sant Domènec. A més, el programa també compta amb la col·laboració de l’entitat Amics dels Castells, que dissabte a les 16.30 h farà una visita guiada al fortí d’Orleans.

Entre dissabte i diumenge, també hi haurà instal·lats els campaments dels exèrcits participants, al recinte de les Avançades de Sant Joan.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

5 + 2 =

Últimes notícies