HomeUrbanismeTortosa regula l'accés al centre comercial i el nucli antic amb un...

Tortosa regula l’accés al centre comercial i el nucli antic amb un sistema de videocàmeres

L’Ajuntament de Tortosa posarà en funcionament els pròxims dies un sistema de control d’accés de vehicles al centre comercial i el nucli històric. Concretament, s’han instal·lat unes pilones retràctils automàtiques en tres punts que funcionen controlades per unes càmeres de reconeixement de matrícula que regularan l’accés a la zona de manera intel·ligent. L’alcalde de Tortosa, Jordi Jordan, i el regidor de Seguretat, Convivència i Mobilitat, Francesc Vallespí, han explicat avui el nou sistema de control de l’accés de vehicles.

Les pilones retràctils i les càmeres de lectura de matrícula estan ubicades a la plaça Agustí Querol, des d’on es regula l’accés a l’eix comercial de vianants i als carrers de la Rosa i Doctor Ferran, des d’on es controla l’accés a la zona de vianants del centre històric i cultural, un punt turístic amb elevada afluència de vianants. “Aquest sistema ens permetrà regular l’accés de vehicles a les principals àrees de vianants de la ciutat per tal de garantir la prioritat i la seguretat dels vianants, a la vegada que facilitem l’accés al veïnat de la zona“, ha dit Jordan.

Prèviament a la posada en marxa d’aquest sistema de regulació de l’accés de vehicles a les zones afectades s’ha informat el veïnat i comerciants dels requisits per obtenir l’autorització de circulació i els tràmits que cal per sol·licitar la targeta acreditativa. De moment, la Policia Local ha donat d’alta més de 200 vehicles, la majoria dels quals són de serveis d’emergència, mentre que una vintena corresponen a la ciutadania.

En el cas que un vehicle no autoritzat necessiti accedir a l’àrea de circulació restringida haurà de presentar una sol·licitud al Servei d’Atenció al Ciutadà o a la Policia Local.

Pel que fa al cost de la implantació d’aquest sistema de regulació de l’accés de vehicles ha tingut un cost de 51.018,66 euros.

Des de la plaça Agustí Querol es regula l’accés a l’eix comercial format pel carrer de l’Àngel, plaça de l’Àngel, carrers Sant Blai, Mercaders, Santa Teresa, Metge Vilà i Pescadors. I, finalment, des del carrer de la Rosa i Doctor Ferran es regula el pas a la zona delimitada pels carrers Ciutat, Croera, Jaume Ferran, Taules Velles, Oliver, Canvis, de la Rosa, plaça de la Cinta, Capellans, portal del Romeu i la Mercè.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 71 = 77

Últimes notícies