HomeSocietatTortosa se suma a la Setmana de la Mobilitat, amb accions per...

Tortosa se suma a la Setmana de la Mobilitat, amb accions per a fomentar l’ús racional de vehicles a la ciutat

Tortosa tornarà a participar, un any més, en les accions de la Setmana Europea de la Mobilitat, que enguany s’allargarà del 19 al 23 de setembre. Ho farà, com és habitual, amb diverses propostes. Algunes d’estes estan adreçades a l’alumnat de la ciutat, per tal d’ampliar la formació viària des de les edats més jóvens. Com ja s’havia fet anteriorment, tot i que els dos últims anys no ha sigut possible per la pandèmia, una de les activitats permetrà que els escolars puguen fer de ‘pequeagents’ i acompanyar la Policia Local al carrer per tal de conèixer millor les normes de circulació i detectar aquelles conductes que no les compleixen.

En total, hi prendran part prop de 200 escolars de 3r de primària, de gairebé una desena de centres educatius de la ciutat i dels pobles de Tortosa. A la vegada, també tindrà lloc una nova edició del concurs de dibuix, i els escolars també visitaran l’estació d’autobusos, per a conèixer de prop el transport urbà.

Precisament, les línies de bus acolliran una de les novetats de la Setmana de la Mobilitat d’enguany: escriptors de la ciutat, del col·lectiu Dillums d’Arts al Forn, viatjaran a bord de les línies L2 i L3 recitant relats curts als passatgers que els estiguen utilitzant en aquell moment. D’esta manera, es vol subratllar la importància del transport públic urbà, com a via alternativa al transport de caire privat.

Una altra novetat transformarà un carrer habitualment reservat per a vehicles en una zona només apta per als vehicles de mobilitat personal: el dijous 22, el passeig Moreira viurà un dia sense cotxes i al llarg del passeig es duran a terme activitats en bicicleta, amb alumnat de diversos centres.

El regidor de Mobilitat, Fernando Saporta, ha recordat que l’Ajuntament està duent a terme diverses actuacions continuades per tal de promoure una mobilitat més sostenible a la ciutat. En este sentit, ha recordat que, des de l’1 de setembre, viatjar en bus urbà al municipi costa la meitat de preu pel que fa als abonaments, després que l’Ajuntament ampliés fins al 50% la bonificació del 30% introduïda pel ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana.

De la mateixa manera, Saporta ha subratllat que recentment s’han creat diverses zones de baixes emissions, com les de la plaça de l’Ajuntament, el carrer Cervantes, o la que començarà de manera imminent al carrer Barcelona.

Pel que fa a la senyalització viària, durant els últims mesos s’ha renovat la pintura en més de 250 passos de vianants per a augmentar-ne la visibilitat, una tasca de repintada que està previst que continue durant les pròximes setmanes amb l’actualització de la senyalització en més passos de vianants així com la senyalització horitzontal en diversos punts de Tortosa.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

71 + = 73

Últimes notícies