HomeSocietatTortosa tindrà una casa 'Barnahus', espais "amables" per acollir els infants víctimes...

Tortosa tindrà una casa ‘Barnahus’, espais “amables” per acollir els infants víctimes de violències sexuals

El Departament de Drets Socials vol estendre el projecte ‘Barnahus‘ per tot el territori. Es tracta del model nòrdic d’atenció a les víctimes d’abús sexual infantil, unes “cases amables”, com ha explicat la consellera de Drets Socials, Violant Cervera, on es concentren tots els recursos que necessiten aquests infants.

L’Ajuntament de Tortosa cedirà terrenys municipals per construir-ne una a les Terres de l’Ebre. La conselleria i el consistori també han analitzat com ampliar el parc d’habitatge social a la ciutat amb els fons europeus i han revisat el contracte programa per als anys vinents amb l’objectiu de millorar el finançament, els ajuts, els convenis laborals o el programa d’acollida de joves migrants no acompanyats, entre d’altres.

Tarragona va estrenar el projecte Barnahus (casa dels infants) que copia el model nòrdic d’atenció als infants víctimes d’abusos sexuals. Es tracta de concentrar tots els recursos (policials, jurídics, sanitaris, psicològics i socials, entre d’altres) en un espai que sigui còmode per a estos nens i nenes. “És una casa per atendre’ls i que els diferents departaments vinguin a ells”, ha remarcat la consellera Cervera. Les ‘Barnahus‘ són “cases especials i amables” que es construeixen en mòduls. Serà a Tarragona on es construirà la primera este mes d’octubre, però el Departament en vol fer una cada vegueria i a Tortosa, el consistori cedirà terrenys municipals.

Cervera s’ha reunit este dimecres amb els ajuntaments d’Amposta i Tortosa i visita esta tarda Deltebre. En la trobada amb el consistori de la capital ebrenca s’han revisat les fitxes del contracte programa que s’ha de renovar per als quatre anys vinents. És l’eina que serveix a les dos administracions per treballar conjuntament els serveis socials. La consellera també ha exposat que es disposarà de 160 milions d’euros dels fons europeus per millorar l’habitatge de lloguer social.

L’alcaldessa Meritxell Roigé ha remarcat que el consistori té com a prioritat l’atenció a les famílies i les persones vulnerables perquè ningú quede enrere i ha destacat alguns projectes socials pioners que té la ciutat. “Hem d’anar de la mà perquè tota la gent del nostre municipi tingui oportunitats i recursos”, ha dit Roigé.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

7 + 3 =

Últimes notícies