HomeInfraestructuresTots els pobles del Montsià tindran depuradora amb la construcció de noves...

Tots els pobles del Montsià tindran depuradora amb la construcció de noves estacions al Mas i a Freginals

Tots els pobles del Montsià tindran depuradora en els propers anys. Mas de Barberans, Freginals i Poblenou en tindran una per primer cop; Santa Bàrbara n’estrenarà una de nova i la de l’EMD dels Muntells s’ampliarà per tal d’absorbir les aigües de la urbanització dels Eucaliptus.

Les competències en sanejament són municipals però acostumen a ser delegades als consells comarcals i la seua gestió recau, en última instància, en entitats de serveis mancomunats, com el Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (Copate).

Les inversions principals es fan a través d’ajuts finalistes de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA). Tècnics del Copate, del Consell Comarcal del Montsià i dels ajuntaments estan treballant en els diferents projectes de construcció. “Com a comarca rica en patrimoni natural que som, amb dos parcs naturals, la serra del Montsià, la serra de Godall, el barranc de la Galera i els secans del Montsià, és essencial que tinguem un bon sanejament de les aigües”, valora la vicepresidenta segona i consellera de Medi Ambient al Consell Comarcal del Montsià, Núria Marco.

La construcció de la depuradora de Santa Bàrbara és la que està més a prop. Amb la redacció del projecte finalitzada, es preveu que durant els pròxims mesos en surta a licitació l’execució. També està en la fase final de la redacció del projecte, l’ampliació de l’estació depuradora dels Muntells, segons un comunicat del consell comarcal.

Les més endarrerides són les de Freginals i Mas de Barberans, de les quals tot just s’està fent la redacció de l’estudi d’alternatives

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

9 + 1 =

Últimes notícies