HomeSocietatTrànsit estudia implementar un nou sistema d'avís de presència d'animals a les...

Trànsit estudia implementar un nou sistema d’avís de presència d’animals a les carreteres

Trànsit ha informat a través de les xarxes socials, que a conseqüència dels accidents en els quals s’han vist implicats animals, estudia implementar un nou sistema d’avís de presència d’animals a la via amb l’objectiu que no es produïsca la topada i que, si n’hi ha, siga com més lleu millor.

D’esta forma, com ja s’ha provat en alguns llocs fora de Catalunya, es vol promoure un sistema de detecció d’animals per infrarojos que s’activa només quan detecta la presència d’un animal de determinades dimensions sobre l’asfalt, moment en què emet una alerta a uns panells de senyalització lumínica intermitent situats a les proximitats de les zones de pas d’animals. Quan l’animal irromp a la calçada, els panells indiquen al conductor que cal reduir la velocitat

Esta mesura s’instal·laria en trams de pas habitual de fauna i en vies on s’haja detectat una acumulació d’accidents. I és que, segons apunten estudis sobre aquest sistema, té una eficàcia del 90% en la reducció de l’accidentalitat.

L’any passat a les carreteres catalanes hi va haver gairebé 5.000 accidents en els quals es va veure implicat un animal. La majoria d’estos accidents, anomenats cinegètics, no acostumen a ocasionar danys personals, i quan hi ha ferits estos són majoritàriament de poca gravetat, no obstant això, han mort dos persones.

 

 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

50 + = 54

Últimes notícies