HomeTreballUGT celebra que en un any la reforma laboral hagi "desplomat" la...

UGT celebra que en un any la reforma laboral hagi “desplomat” la contractació temporal a Catalunya, que cau al 58%

UGT ha celebrat aquest dilluns que en un any la reforma laboral aprovada pel govern espanyol hagi “desplomat” la contractació temporal a Catalunya. Segons un estudi sobre el primer any de vigència de la norma, els contractes indefinits firmats l’any passat sumen el 41,3% de total, mentre que l’any 2021 significaven el 15%. Per contra, els contractes temporals han passat de representar el 84,9% del total al 58,6%. Tal com apunten les dades del sindicat, els darrers dotze mesos s’han registrat dades “rècord” en afiliació a la Seguretat Social i ocupació femenina i ha crescut la contractació indefinida a totes les seccions econòmiques, especialment en àmbits tradicionalment més precaris com l’hostaleria, el comerç o la construcció.

A ulls de la UGT, la nova regulació ha canviat de manera “substancial” la composició del mercat laboral, acabant amb la “contractació temporal fraudulenta” i donant prioritat a les vinculacions laborals indefinides. “Un any després ha demostrat que (…) les empreses estaven fent un ús fraudulent i massiu de la contractació temporal i que es pot crear ocupació estable i amb més drets i més condicions“, defensa el sindicat.

Malgrat tot, l’organització que encapçala Camil Ros apunta que cal continuar avançant en les reformes per tal de corregir “els mals” que, segons el sindicat, encara pateix el mercat de treball. En aquest sentit, es destaca la necessitat d’implementar un acord salarial que acabi amb la vulnerabilitat dels treballadors que no arriben a final de mes.

Tot i fer un balanç positiu dels efectes de la reforma, des de la UGT reclamen dotar la Inspecció de Treball de més recursos i personal perquè vetlli pel compliment de la nova norma. També s’aposta per establir els mecanismes per detectar males praxis en la utilització de les noves fórmules de contractació indefinida i temporal. “Cal posar especial atenció pel correcte compliment dels contractes fixos-discontinus per evitar la seva utilització en activitats i situacions que no són estacionals ni de temporada“, apunta l’informe.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 59 = 60

Últimes notícies