HomeSocietatUlldecona comença a definir la seva primera comunitat energètica

Ulldecona comença a definir la seva primera comunitat energètica

A Ulldecona s’està començant a definir una Comunitat Energètica per proporcionar energia a habitatges i comerços. Després d’una primera fase de presentació de la iniciativa en el marc de la Fira Àgora, el proper dimecres 15 de juny, a les 19 h, a la Sala de Plens de l’Ajuntament d’Ulldecona es farà una trobada presencial per explicar el projecte, resoldre dubtes i poder inscriure les persones que estiguin interessades en formar part d’aquesta revolució energètica al municipi, tràmit que també es pot fer telemàticament al següent enllaç: https://forms.gle/aCnQtkj7t3uq5qQEA.

Les Comunitats Energètiques són agrupacions de persones particulars, entitats, ajuntaments i/o petites i mitjanes empreses organitzades principalment en forma de cooperatives o associacions per transformar el seu territori cap a un model de generació, gestió i ús d’energia 100% renovable, inclusiu, democràtic, descentralitzat i en mans dels membres que en formen part, siguin persones, entitats o empreses.

Així, es permet generar estalvi en la factura de la llum, combatre la pobresa energètica i democratitzar l’energia deixant la propietat del projecte en mans de les mateixes beneficiàries. A més, tal com ha volgut destacar especialment l’Alcaldessa d’Ulldecona, Núria Ventura, s’assoleixen múltiples beneficis ambientals (descarbonització, energia km 0, dinamització i sostenibilitat del territori), socials (construcció de comunitat, coneixença i lluita contra la pobresa energètica) i econòmics (estalvi en les factures energètiques anuals).

L’Ajuntament d’Ulldecona impulsarà inicialment dos instal·lacions fotovoltaiques: una al pavelló poliesportiu de l’avinguda Terrers i l’altra a la coberta del pavelló del carrer Vicent Aubà. La producció anual està prevista és 154.582 kWh i 164.976 kWh respectivament i, a banda de l’energia per autoconsum dels equipaments públics, podria donar servei a vora 200 habitatges i/o petits comerços.

El projecte compta  amb l’assessorament i recolzament d’E-plural, una aliança de 5 cooperatives: Energia per la Igualtat (EPI) com a consultora en eficiència energètica i producció fotovoltaica, Tàndem, Som Energia, Arkenova i Suno. L’Ajuntament d’Ulldecona és un dels impulsors al territori de l’Ateneu Cooperatiu de les Terres de l’Ebre i forma part de la Xarxa de Municipis per l’Economia Social i Solidària.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

5 + 3 =

Últimes notícies