HomeOpinióFirmes setmanarilebre.catUn cop hàbil de l’alcaldessa Roigé amb l’hospital

Un cop hàbil de l’alcaldessa Roigé amb l’hospital

L’alcaldessa Meritxell Roigé va sorprendre tothom fa uns dies quan va comparèixer amb el conseller Josep Maria Argimon anunciant l’acord Generalitat-Ajuntament segons el qual es realitzarà una ampliació limitada de l’hospital Verge de la Cinta i, per part de l’Ajuntament, es posen a disposició de la Generalitat terrenys per al nou hospital, que es començaria a tramitar l’any 2025.

El futur hospital es construirà al Pla parcial Camí de Roquetes, al barri de Ferreries, bastant a prop de la C-12, via fonamental de tot el territori.

Va ser sorprenent perquè Roigé semblava des de feia temps molt reticent a aportar terrenys de la zona plana de Tortosa, tocant a la ciutat o a les proximitats, un lloc ben comunicat i amb possibilitats de bon accés, un espai que superés els problemes d’ubicació que té l’actual hospital. S’havia negat reiteradament a destinar una certa quantitat de diners del pressupost a adquirir terrenys malgrat que la pressionaven els partits de l’oposició i fins i tot, el seu aliat a l’ajuntament, el PSC. I, des de fora, tota la ciutadania estava demanant també un nou hospital, reivindicació que havia adquirit molta més força amb la recent creació de la Plataforma per a un nou hospital.

La posició de Meritxell Roigé era incomprensible… si no amagava alguna cosa. És prou intel·ligent per saber que és més que indispensable fer un nou hospital a una zona ben comunicada, de fàcil accés i amb bones possibilitats d’aparcament, que la ubicació de l’actual no es podia perpetuar malgrat totes les propostes i filigranes d’ampliació al llarg de 15 anys, i coneix la política general i local per saber que el cost de no resoldre aquest problema hospitalari la desgastaria enormement, fins al punt que faria molt difícil la seva reelecció a les eleccions municipals de l’any vinent.

Però, com he dit, alguns pensàvem que amagava alguna cosa. Perdonin l’autoreferència, però a aquestes mateixes pàgines de L’Ebre, fa un mes i mig vaig publicar l’article que titulava L’aposta de Meritxell Roigé i els plans parcials. Poden consultar-lo.

En aquell article recordava que Roigé havia dit repetidament, davant les pressions i les declaracions dels seus oponents o crítics, que no calia destinar cap diner a adquirir terrenys per a l’hospital, perquè, quan fes falta, l’Ajuntament podria disposar dels solars pertinents sense costar-li res, en un pla parcial. I el nucli d’allò que es deia a l’article és que Roigé devia estar preparant d’amagat algun pla parcial, sense comunicar-ho a ningú Esmentava diverses possibilitats: revifar el de la Farinera, o algun altre de nou, a tocar ja fos de la carretera Tortosa-l’Aldea, o de la C-12, a prop del pont nou o entre Ferreries i Jesús. No pensava, certament, en el Pla Camí de Roquetes.

Amb habilitat i actuant amb discreció, Roigé se n’ha sortit. Ha donat un bon cop. Al final ha estat una bona notícia per a les Terres de l’Ebre. Cal reconèixer també que a la solució hi han contribuït les pressions de l’oposició, la bona tasca realitzada per la Plataforma per un nou hospital i l’actuació de Jordi Jordán al Parlament.

He dit solució. No és correcte. Només un correcte principi del desenllaç. Ara cal que es compleixi el que s’ha acordat i anunciat, que els terrenys estiguin definitivament disponibles per a la conselleria de Sanitat de la Generalitat, planificar la urbanització de la zona, construir uns bons accessos des de la C-12, que es faci immediatament l’ampliació limitada i provisional de l’actual hospital i que pel 2025 es puguin posar en marxa les obres del nou a Ferreries.

La Plataforma per un nou hospital, que ha fet una bona tasca, s’haurà de mantenir a l’aguait per tal que tot es vagi complint.

Daniel Arasa
Daniel Arasa
Periodista i professor de periodisme (jubilat)
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 55 = 60

Últimes notícies