HomeSuccessosUn home localitza un projectil de 45 quilos de la Guerra Civil...

Un home localitza un projectil de 45 quilos de la Guerra Civil al Pinell de Brai

El passat 16 d’abril un home que passejava, pel Pinell de Brai, amb un detector de metalls va detectar un objecte que semblava un projectil d’artilleria. El projectil de 45 quilos era de l’època de la Guerra Civil.

Fins al lloc es van desplaçar agents de la Guàrdia Civil i els especialistes TEDAX que van confirmar que es tractava d’un projectil explosiu amb un calibre de 155 mm. El projectil va ser, amb molta probabilitat, llançat durant la batalla de l’Ebre, sense arribar a explotar.

Com que a la zona de la troballa no reunia les condicions òptimes de seguretat per a la seua detonació, es va procedir a la retirada i destrucció en una pedrera propera.

Des del 1985 el Tedax de la Guàrdia Civil a Tarragona ha destruït 2.113 artefactes explosius procedents de la Guerra Civil, 602 dels quals s’han recuperat a la Terra Alta.

La Guàrdia Civil ha manifestat que és freqüent que els veïns que viuen a prop de les zones on es van lliurar batalles durant la Guerra Civil, troben restes d’armes, municions i magranes. De fet, durant aquell mateix cap de setmana l’equip TEDAX va haver d’intervenir novament a Gandesa després de la troballa d’una magrana de morter Valero de 50 mm, i també va ser destruïda.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 62 = 67

Últimes notícies