HomeSense categoriaUn pessebre monumental i inclusiu a Alcanar

Un pessebre monumental i inclusiu a Alcanar

Una de les grans atraccions de les festes de Nadal a Alcanar és, sens dubte, el pessebre monumental que s’exposa a la Cisterna del Vall fins al 6 de gener. El muntatge inclou unes tres-centes peces (entre animals, plantes, figures humanes, cases, estables, pous, màquines de boira, motors d’aigua…) i ocupa una superfície de més de seixanta metres quadrats, cinc metres més que l’any passat.

A Joan Josep Curto sempre li han agradat els pessebres i és un apassionat de les maquetes. A partir del moment en què va contraure la malaltia de Charcot-Marie-Tooth i de la posterior discapacitat que el va obligar a retirar-se del món laboral, va unir estes dos aficions i va emprendre la iniciativa de construir un pessebre monumental. Una obra artística que el 2011 va veure la llum per primera vegada a la Casa O’Connor, amb una superfície de 12m2. Cada edició ha estat per a ell un nou repte, de manera que el seu pessebre ha anat creixent amb la incorporació de noves escenes i amb un disseny i un muntatge molt més sofisticats. Una de les novetats més destacades d’esta octava edició és el temple egipci amb el faraó i la seua guarda, així com la renovació de tota la vegetació.

Joan Josep té el suport d’un equip d’amics i amigues incondicionals que l’han ajudat al llarg dels anys a l’hora del muntatge i que ara tenen la intenció de constituir-se en una nova entitat: Grup d’Amics del Pessebre d’Alcanar. No obstant això, l’esforç econòmic que comporta el pessebre monumental l’assumix de forma altruista el mateix Curto. És per això que agraïx enormement l’ajuda dels establiments que enguany, per primera vegada, hi han col·laborat, siga amb donatius o materials (paper, pintura, etc.) siga amb entrepans, que han permès d’alleugerir les més de dos-centes hores de treball esmerçades a fer realitat esta gran escenografia bíblica.

L’exposició es podrà visitar fins al 6 de gener en horari de tarda de les 18.00 a les 21.00 hores a la Cisterna del Vall. 

Redaccio N.B.
Redaccio N.B.
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 43 = 52

Últimes notícies