HomeEsportsUn poliesportiu nou al cor del nucli antic de Tortosa

Un poliesportiu nou al cor del nucli antic de Tortosa

Aquest divendres en l’edici贸 en paper del Setmanari l’Ebre en el seu n煤mero 1.058 comentem que els ve茂ns de les associacions del Rastre, Santa Clara i Centre i Nucli Antic ja coneixen com ser脿 el pavell贸 poliesportiu que l鈥檈quip de govern municipal projecta al complex de l鈥檃ntic Col路legi Sant Josep a Tortosa, cedit a la ciutat per la Germandat de Sacerdots Operaris Diocesans. S鈥檈nderrocaran part de les cases del carrer Callao i els edificis d鈥檃ules que envolten el claustre -l鈥檃ntic pati central-, que s贸n els que estan en un estat 鈥irreversible鈥, segons l鈥檃rquitecte que va presentar el projecte guanyador -Josep Camps-, i s鈥檋i aixecar脿 un pavell贸 esportiu, en paral路lel a la muralla, amb una primera planta de vestidors i vest铆bul, que puga fer la funci贸 de connexi贸 amb altres parts del complex que s铆 que es mantenen i on es podran fer futures intervencions, i una segona planta amb la pista poliesportiva pr貌piament dita -es podr脿 subdividir, a la pr脿ctica, en dos pistes: t猫cnicament, un PAV-2- i graderies per a unes 200 persones.

Al pavell贸 s鈥檋i podr脿 accedir des del carrer Callao i des del passeig de la muralla -l鈥檃ntic pas de ronda medieval- que est脿 recuperant el Departament de Cultura, amb la qual cosa l鈥橝juntament en destaca l鈥檃ccessibilitat, no nom茅s per als tres barris m茅s propers, sin贸 tamb茅 des de la Simp脿tica. Com va explicar l鈥檃lcaldessa, Meritxell Roig茅, 鈥el nou pavell贸 [t茅 garantit 1,5 milions de finan莽ament del pressupost de l鈥橢stat] vol recuperar l鈥檈spai dels Josepets, donar resposta a les necessitats esportives de la ciutat, ja que cada vegada hi ha m茅s entitats esportives, i donar vida al centre hist貌ric鈥. Roig茅 tamb茅 va destacar que l鈥檈quipament ser脿 el pavell贸 cobert de refer猫ncia del Col路legi de la Merc猫 i que permetr脿 tamb茅 programar activitats socials, com ara actes de festes dels barris de l鈥檈ntorn que no es podien fer en cap espai tancat en cas de necessitat.

L鈥檃rquitecte tortos铆, Josep Camps, exalumne tamb茅 del col路legi, va dibuixar l鈥檕bjectiu de 鈥no hipotecar el futur d鈥檈ste complex tan gran鈥, sin贸 de 鈥posar la primera llavor鈥 de la seua recuperaci贸. Va destacar tamb茅 el vincle social amb el Rastre i la connexi贸 amb el patrimoni i la sortida cap a la natura a trav茅s de la muralla: 鈥Que no quede com un cul-de-sac鈥.

Aix铆, es mantindran les zones recuperables o en m茅s bon estat i que alhora es corresponen amb alguns dels 鈥punts hist貌rics de m茅s identitat dels Josepets鈥: l鈥檃ntic gimn脿s i les plantes de sobre i l鈥檈sgl茅sia -a un costat del futur pavell贸- i els dos edificis rectangulars paral路lels a la muralla -a l鈥檃ltra banda- on hi ha l鈥檃ntiga consergeria i l鈥檃ntic menjador social, la capella de Moss猫n Sol, habitacions o la biblioteca. Segons Camps, tamb茅 es connectar脿 la pista, que estar脿 a l鈥檃l莽ada de l鈥檈sgl茅sia, amb les pistes exteriors o jardins del complex.

L鈥檈structura del pavell贸, de fusta i de vidre, ser脿 lleugera i permetr脿 la penetraci贸 de molta llum exterior; i la pista poliesportiva, similar a la del pavell贸 del Temple. Tamb茅 hi ha previst condicionar dos zones d鈥檃parcament una on hi ha l鈥檃ntiga pista de futbol sala i handbol, tocant a la muralla, i l鈥檃ltra, al final del carrer Callao.

Roig茅 preveu iniciar l鈥檈nderroc durant el primer trimestre del 2023, i, a continuaci贸, licitar les obres per a dur-les a terme entre el 2023 i el 2024. n

O.M.J
O.M.J
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introdu茂u el vostre comentari.
Introdu茂u aqu铆 el vostre nom

+ 14 = 22

脷ltimes not铆cies