HomeEsportsUn poliesportiu nou al cor del nucli antic de Tortosa

Un poliesportiu nou al cor del nucli antic de Tortosa

Aquest divendres en l’edició en paper del Setmanari l’Ebre en el seu número 1.058 comentem que els veïns de les associacions del Rastre, Santa Clara i Centre i Nucli Antic ja coneixen com serà el pavelló poliesportiu que l’equip de govern municipal projecta al complex de l’antic Col·legi Sant Josep a Tortosa, cedit a la ciutat per la Germandat de Sacerdots Operaris Diocesans. S’enderrocaran part de les cases del carrer Callao i els edificis d’aules que envolten el claustre -l’antic pati central-, que són els que estan en un estat “irreversible”, segons l’arquitecte que va presentar el projecte guanyador -Josep Camps-, i s’hi aixecarà un pavelló esportiu, en paral·lel a la muralla, amb una primera planta de vestidors i vestíbul, que puga fer la funció de connexió amb altres parts del complex que sí que es mantenen i on es podran fer futures intervencions, i una segona planta amb la pista poliesportiva pròpiament dita -es podrà subdividir, a la pràctica, en dos pistes: tècnicament, un PAV-2- i graderies per a unes 200 persones.

Al pavelló s’hi podrà accedir des del carrer Callao i des del passeig de la muralla -l’antic pas de ronda medieval- que està recuperant el Departament de Cultura, amb la qual cosa l’Ajuntament en destaca l’accessibilitat, no només per als tres barris més propers, sinó també des de la Simpàtica. Com va explicar l’alcaldessa, Meritxell Roigé, “el nou pavelló [té garantit 1,5 milions de finançament del pressupost de l’Estat] vol recuperar l’espai dels Josepets, donar resposta a les necessitats esportives de la ciutat, ja que cada vegada hi ha més entitats esportives, i donar vida al centre històric”. Roigé també va destacar que l’equipament serà el pavelló cobert de referència del Col·legi de la Mercè i que permetrà també programar activitats socials, com ara actes de festes dels barris de l’entorn que no es podien fer en cap espai tancat en cas de necessitat.

L’arquitecte tortosí, Josep Camps, exalumne també del col·legi, va dibuixar l’objectiu de “no hipotecar el futur d’este complex tan gran”, sinó de “posar la primera llavor” de la seua recuperació. Va destacar també el vincle social amb el Rastre i la connexió amb el patrimoni i la sortida cap a la natura a través de la muralla: “Que no quede com un cul-de-sac”.

Així, es mantindran les zones recuperables o en més bon estat i que alhora es corresponen amb alguns dels “punts històrics de més identitat dels Josepets”: l’antic gimnàs i les plantes de sobre i l’església -a un costat del futur pavelló- i els dos edificis rectangulars paral·lels a la muralla -a l’altra banda- on hi ha l’antiga consergeria i l’antic menjador social, la capella de Mossèn Sol, habitacions o la biblioteca. Segons Camps, també es connectarà la pista, que estarà a l’alçada de l’església, amb les pistes exteriors o jardins del complex.

L’estructura del pavelló, de fusta i de vidre, serà lleugera i permetrà la penetració de molta llum exterior; i la pista poliesportiva, similar a la del pavelló del Temple. També hi ha previst condicionar dos zones d’aparcament una on hi ha l’antiga pista de futbol sala i handbol, tocant a la muralla, i l’altra, al final del carrer Callao.

Roigé preveu iniciar l’enderroc durant el primer trimestre del 2023, i, a continuació, licitar les obres per a dur-les a terme entre el 2023 i el 2024. n

O.M.J
O.M.J
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

82 + = 83

Últimes notícies