HomeUrbanismeUn pont que canviarà els Reguers

Un pont que canviarà els Reguers

La Diputació de Tarragona enllestirà al mes d’agost les obres de condicionament de la carretera T-342 entre Roquetes i els Reguers. L’actuació suposa una inversió de 4,3 milions d’euros i permetrà millorar la seguretat i comoditat de tots els usuaris d’esta via per on circulen cada dia més de 3.200 vehicles i que és la via de comunicació principal dels Reguers, el municipi d’Alfara de Carles i l’accés al Mont Caro. Les obres de condicionament contemplen l’ampliació del pont dels Reguers, situat a l’encreuament de la carretera T-342 amb la Vall Cervera (concretament al PK 5+375), una estructura de 15 metres de longitud que ara passarà de 5 a 8 metres d’amplada per tal de garantir el pas simultani de dos vehicles, cosa que ara mateix no podia ser perquè l’amplada era justa. Tot plegat permetrà més fluïdesa i menys retenció del tràfic.

El pont mantindrà la seua estructura però es fa un voladís amb pilars per a ampliar-lo. D’esta manera s’aprofita l’estructura actual i es descarta fer-ne una de nova.

Les obres han obligat el veïnat dels Reguers i Alfara de Carles a agafar altres vies. Hi ha dos carreteres alternatives establertes per a circular fins a Roquetes. La més utilitzada és la carretera de Jesús als Reguers, per on passen els cotxes, motos, autobusos i bicicletes. Després hi ha la carretera paral·lela, la de Jesús-Terrer Roig, que està habilitada per al pas de camions.

L’alcalde pedani dels Reguers, José Luis Borràs, assegura que l’ampliació del pont significarà una millora important per a la població. “L’obra està projectada per a augmentar la seguretat i reduir la velocitat dels cotxes quan accedixen al pont”, assenyala. Un altre aspecte important del projecte és la creació d’un itinerari protegit per a ciclistes i vianants. El pont vell dels Reguers, l’altre que es troba al costat del que es reforma i que fins ara es trobava en desús, s’habilitarà com a carril bici i pas de vianants. “Disposar d’un carril bici és molt important perquè promourà el cicloturisme i garantirà als ciclistes i també als vianants un lloc més segur per on passar. Este carril estarà connectat amb la via verda i el Parc Natural dels Ports”, destaca Borràs.

L’alcalde pedani demana paciència al veïnat. “Haurem d’esperar per tornar a passar pel pont i haurem de fer un esforç durant este temps. Tot plegat valdrà la pena perquè estes obres responen a les necessitats que té actualment els Reguers”, apunta.

D’altra banda, l’exalcaldessa dels Reguers, Esther Vidal, explica que “fa molts d’anys que el pont s’hagués hagut d’ampliar“. Els conductors ja s’havien acostumat a un pont bastant estret amb bastantes dificultats per a passar-hi. “No s’han registrat accidents molt greus perquè els conductors ja tenien assumit que no es podia córrer gaire pel poc espai que hi havia per a passar, encara que hi ha hagut gent que s’ha emportat algun ensurt i fregades al cotxe”, ha confessat Vidal. L’exalcaldessa també opina que l’ampliació del pont donarà “una imatge més amable a l’accés als Reguers”.

Paula Vidal Bertomeu
Paula Vidal Bertomeu
Estudiant de pràctiques del grau de comunicació de la UOC
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

1 + 2 =

Últimes notícies