El roquetenc Pau Hidalgo farà la volta al món en bicicleta per a recaptar diners per al Projecte Emma. Actualment, Hidalgo es dedica al màrqueting digital. L’1 de gener de l’any 2025 ho dixarà tot per a enfrontar-se al precipitós i alhora fascinant repte de recórrer el món amb tan sols una bicicleta i una tenda de campanya, en la qual pràcticament hi viurà durant uns deu mesos.
L’objectiu principal d’este repte és aconseguir 25.000 euros, un euro per cada quilòmetre que Hidalgo face.
En una conversa amb el Setmanari l’Ebre, Pau Hidalgo explica que totes les empreses i particulars que vulguen, poden participar en la recaptació de diners oferint donatius. En la pàgina web del projecte, encara en procés de programació i que es podrà consultar pròximament a l’Instagram @pauhidalgobici, se mostrarà un comptador de quilòmetres que s’anirà actualitzant a mesura que el viatge avance i dixarà constància dels diners recaptats.
“Feia molt temps que volia dur a terme una volta al món encara que mai trobava el moment idoni per a fer-ho. Ja tinc una mica d’experiència fent excursions llargues de diversos dies o setmanes. El passat maig vaig anar de Gijón (Astúries) a Roquetes en una setmana, i posteriorment a l’estiu també em vaig creuar bona part d’Europa, concretament cinc països: Dinamarca, Alemanya, Holanda i Bèlgica. Este viatge també en tan sols una setmana”, relata Pau Hidalgo.
Durant l’entrevista, ha mencionat que la seua primera intenció era recórrer tot Europa des del punt més al sud (Tarifa) fins al punt més al nord (Noruega). “Finalment, vaig decidir que, ja que estava, podia aventurar-me a fer tota la volta al món”.
“El principal problema que m’ha dut a no fer la volta al món abans ha sigut per raons logístiques. No volia anar agafant tot vols, en cotxe o moto em va semblar una mica complicat. Vaig veure-hi molt d’embolic. Finalment, vaig pensar que la bicicleta era més fàcil de transportar si pujava en un avió en algun moment determinat per a recórrer grans distàncies”, narra Hidalgo.
Hidalgo comenta el recorregut que té pensat fer. “Primer faré alguns països d’Europa com França, Itàlia, Grècia i Turquia. Des d’allí agafaré un avió i volaré directament a l’Índia, ja que vull evitar passar per l’Orient Mitjà: allà hi ha moltes guerres i molt de desert, no ho veig viable. Un cop a l’Índia, aniria fins al Nepal fins a recórrer tot el sud-est asiàtic. Des d’allí agafaré un vol fins a Austràlia i em recorreré gran part del país. El tram final ja serà passar per gran part d’Amèrica: Xile, Perú, Equador, Colòmbia, Mèxic, i gran part dels Estats Units”.
Pau Hidalgo ha volgut explicar perquè ha decidit que volia col·laborar amb el Projecte Emma i perquè és important per a ell contribuir amb una iniciativa com esta. “Ma mare és infermera de l’Hospital Verge de la Cinta (HVC), concretament ella està molt vinculada amb el càncer, ja que treballa exactament en l’àrea on se duen a terme els tractaments de quimioteràpia. A casa meua el tema del càncer sempre ha estat present per això. És una realitat molt dura i vull contribuir en la seua investigació”.
El protagonista de l’aventura recorda que amb un viatge d’esta magnitud, en algun moment, pot passar alguna cosa que el desmotive o passar per una mala experiència. “Pot passar de tot, encara que sempre acostumo a veure la part positiva de les coses. Vull pensar que anirà tot bé.”, conclou Hidalgo.
Sobre el Projecte Emma
El Projecte Emma és una iniciativa iniciada l’any 2020 per la Fundació Dr. Ferran per a la investigació del càncer de mama impulsada pel grup d’investigació en patologia oncològica i bioinformàtica de la Gerència Territorial de les Terres de l’Ebre de l’Institut Català de la Salut.
L’objectiu principal del projecte és estudiar en profunditat la resposta immune dels ganglis axil·lars en pacients en càncer de mama per a avaluar les diferències entre les cèl·lules immunes entre pacients amb metàstasi i sense.
La recaptació inicial en els dos primers anys del projecte va ser de 150.000 €, centrats únicament a recaptar fons per a dur a terme la investigació que finalment va permetre donar el tret de sortida. Durant el passat any 2023 se va aconseguir recaptar un total de 40.000 €.