HomeSense categoriaUn treball, d'una alumna del Despuig, sobre el compositor Gustav Mahler rep...

Un treball, d’una alumna del Despuig, sobre el compositor Gustav Mahler rep diversos premis

TERRES DE L’EBRE // Maria Subirats Múria, alumna de l’Institut Cristòfol Despuig i de l’Escola i Conservatori de Música de la Diputació a Tortosa (ECMTortosa), ha rebut diversos premis de diferents institucions i universitats catalanes pel seu treball de recerca de batxillerat: “Interpretació filosòfica i hermenèutica de la segona simfonia de Gustav Mahler”. 

A través de la significació musical, el projecte relaciona l’obra de Mahler amb el pensament dels diversos filòsofs estudiats. La significació musical és una tècnica que identifica signes musicals i n’interpreta el sentit en una obra musical, enriquint l’arranjament de la creació. 

Este treball, per al qual l’alumna ha comptat amb la col·laboració de l’ECMTortosa, ha estat guardonat en quatre premis en la modalitat d’humanitats. Ha rebut el primer premi als: XIX Premis Ramon Calvo de l’Institut de Deltebre; XX Premis Ramon Llull a Treballs de recerca de Batxillerat 2021 de la Universitat Ramon Llull i als Premis UB-Santander de la Facultat de Filosofia 2021 de la Universitat de Barcelona amb la col·laboració de Santander Universidades. Finalment també ha obtingut una segona menció honorífica als XIX Premis Francesc Noy d’Humanitats de la Universitat Pompeu Fabra. El treball també opta al V Premi Esmuc a Treballs de Recerca de Batxillerat, que es coneixeran al setembre. 

Maria Subirats, que actualment ha acabat sisè de Grau Professional en l’especialitat de trombó al Conservatori de Tortosa, ha estat membre de formacions com l’Orquestra Simfònica de les Terres de l’Ebre, la Banda Simfònica de Tarragona i la Jove Orquestra Simfònica de Tarragona. També ha participat en cursos musicals com el Curs Internacional de Música de Cervera. A més, ha estat una de les alumnes que han cursat un currículum experimental fruit del projecte d’innovació  “Música Ab Sentits” que inclou estratègies i recursos per l’anàlisi semiòtica i hermenèutic de la música.
 

Projecte «Música Ab Sentits» al Conservatori de Tortosa 

El projecte, en funcionament des del 2018, consisteix en la incorporació de la “significació musical” en el currículum dels 4 darrers cursos del grau professional de música (14-18 anys). La transferència de coneixement des de l’ESMuC a l’ECMTortosa ha estat clau per a fer-ho realitat. I ha estat vehiculat a través del Dr. Joan Grimalt, professor del departament i teoria musical de l’ESMuC i reconegut expert en la matèria, que ha actuat com a assessor de Joan Vidal, professor d’harmonia de l’ECM Tortosa, durant el procés d’incorporació de la significació musical al currículum del Grau Professional.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

52 + = 62

Últimes notícies