HomeAgriculturaUna carabassa de 645 quilos d’un pagés de Corbera d’Ebre guanya el...

Una carabassa de 645 quilos d’un pagés de Corbera d’Ebre guanya el premi de carabasses gegants de Sidamón

Josep Maria González, més conegut com a ‘Poti’, ha guanyat el premi al segon Concurs de Carabasses de Sidamon. Amb un exemplar de 614,5 quilos ha guanyat a la carabassa amb més pes.

Poti té el rècord d’haver cultivat la carabassa amb més pes que s’ha registrat mai a Catalunya, amb un exemplar de 827,5 quilos, que al 2021 va quedar en segon lloc al Concurs Internacional de Carabasses Gegants de Valtierra, a Navarra.

El premi es va celebrar este passat diumenge, dia 17 de setembre. Des de fa deu anys, Poti cultiva l’afició de produir carabasses gegants i d’investigar llavors i tractaments per fer créixer estes hortalisses. Els seus exemplars sovint s’exposen a Corbera d’Ebre, coincidint amb la festa de la verema. En esta segona edició del concurs de carabasses gegants de Sidamón, Poti també va batre el rècord del concurs, que estava marcat en els 495 quilos que va registrar el guanyador de la primera edició.

El segon classificat del premi va presentar-ne una de 521 quilos, i el tercer, una de 405. El certamen de Sidamón va comptar també amb una mostra de síndries gegants, tot i que enguany no es va organitzar cap concurs. A banda, també es va fer una mostra de productes, gastronomia i artesania del Pla d’Urgell, i altres activitats de caràcter familiar.

Andreu Prunera
Andreu Prunera
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

6 + 4 =

Últimes notícies