HomeEducacióUna cinquantena d’audiovisuals opten al premi Mayor Zaragoza

Una cinquantena d’audiovisuals opten al premi Mayor Zaragoza

L’Associació d’Amics i Amigues de Tortosa per la UNESCO organitza la setzena edició del premi Federico Mayor Zaragoza de treballs audiovisuals. Enguany han rebut un total de 53 treballs provinents de centres educatius, entitats i particulars de tot Catalunya i també d’altres punts de l’Estat espanyol. L’entrega de premis se celebrarà en una gala el proper dissabte , 13 de maig, al Teatre Auditori Felip Pedrell de Tortosa.

En esta edició, els treballs audiovisuals, que no poden excedir els 2 minuts de durada, han de versar sobre l’article 1 de la Declaració Universal dels Drets Humans: la igualtat entre totes les persones en drets i dignitat. “Sempre és un projecte molt interessant, perquè fem que els nois i les noies facen reflexions sobre drets humans i ens exposen els seus raonaments i les seues idees”, ha destacat la presidenta de l’associació d’Amics de la UNESCO a Tortosa, Consol Sagrera.

Els premis compten amb cinc categories diferents, des dels darrers cursos de primària fins a la universitat, i amb una categoria per a entitats. “Tots han estat vídeos de molta qualitat, i el jurat ha destacat el nivell d’enguany. Per això, es donaran més premis del que s’havia previst: en seran vint”, ha explicat Sagrega.

La gala d’entrega, a més, comptarà amb una conferència telemàtica de l’exdirector de la UNESCO, Federico Mayor Zaragoza, titulada ‘Als 75 anys de la declaració universal de Drets Humans, compliment dels deures intergeneracionals’. L’acte compta amb la col·laboració del Campus Terres de l’Ebre de la Universitat Rovira i Virgili (URV). Els alumnes del batxillerat artístic de l’Institut Dertosa oferiran també una actuació durant la gala.

Andreu Prunera
Andreu Prunera
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

6 + 4 =

Últimes notícies