HomeSocietatUna comissió tècnica desplegarà el Pla de protecció del Delta amb la...

Una comissió tècnica desplegarà el Pla de protecció del Delta amb la col·laboració de la Taula de Consens

BAIX EBRE // El Ministeri per a la Transició Ecològica (MITECO) habilitarà una comissió tècnica per desplegar el Pla definitiu de protecció del Delta, amb la participació de les direccions generals de la Costa i del Mar i de l’Aigua, i la col·laboració de la Taula de Consens pel Delta, que s’hi ha ofert. La primera quinzena d’agost, el CEDEX entregarà el document tècnic fet a partir de la proposta inicial del febrer i de l’anàlisi i consideració d’al·legacions. En la reunió d’aquest divendres de la Taula de Consens amb el secretari d’Estat de Medi Ambient, Hugo Morán, també s’ha acordat sotmetre el Pla a una avaluació ambiental estratègica. Morán ha assegurat que “on no arribin els Next Generation” es treballarà amb pressupost de l’Estat o fons FEDER.

Morán ha defensat que s’ha d’evitar prendre “decisions precipitades” i que els projectes i actuacions s’atendran amb els recursos financers disponibles “en cada moment“. La Taula de Consens ha demanat que es tinguin en compte les seves aportacions per fer actuacions preventives i evitar les obres d’emergències mentre no es desplega l’estratègia estatal i les solucions estructurals. La Taula ha recordat que les seves propostes “van en consonància” amb les del Govern, el Parc Natural del Delta i altres actors socioeconòmics, i la majoria de la ciutadania del territori.

També s’ha insistit en el fet que el Pla de Protecció del Delta s’ha d’incorporar al nou Pla Hidrològic de Conca de l’Ebre, sobretot pel que fa a la recuperació del trànsit sedimentari i la gestió de riscos d’inundació marina.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

9 + = 10

Últimes notícies