HomeSalutUna comissió tècnica vetllarà per la protecció de les muralles durant les...

Una comissió tècnica vetllarà per la protecció de les muralles durant les obres al Verge de la Cinta

Després que la Plataforma per un Nou Hospital alertés el Departament de Cultura sobre l’impacte que tindran les obres d’ampliació de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta sobre les antigues muralles de la ciutat, i també, que el projecte de Salut no té en compte la normativa de protecció del patrimoni i el seu entorn, per la qual cosa no descarten acudir als tribunals per tal d’aturar-les, la gerent territorial de Salut a l’Ebre, Íngrid Roca, ha assegurat que hi ha creada una comissió tècnica que vetllarà, durant l’execució de tots els treballs, per la protecció d’estos elements patrimonials.

Segons ha afirmat Sisco Lahosa, portaveu de la Plataforma per un Nou Hospital, en declaracions a Canal 21, “analitzarem tot el que està passant, i si veiem que les coses no estan clares, evidentment, anirem als jutjats, perquè creiem que no s’està actuant com s’hauria d’actuar”.

Un dels elements que més els preocupa és el pàrquing provisional que es construirà a la zona del fossar i que tindrà un cost de més de sis milions d’euros. “L’aparcament provisional el posaran a sobre del fossar, amb quatre o cinc plantes per a cotxes. Més enllà de l’impacte visual que tindrà enmig d’unes muralles protegides, resulta que tal com ens van dir a Patrimoni, este pàrquing després s’ha de traure. No entenem quin sentit té esta despesa”.

També són crítics amb l’impacte patrimonial i arqueològic que tindrà el nou edifici que es construirà just al davant de l’entrada principal del centre de salut, de 5.000 m2 i que tindrà dos plantes soterrades. “A més, per a fer les dos plantes soterrades hauran d’excavar i segurament hi trobaran restes. Què farem, llavors?”, pregunta Lahosa.

Amb tot, diu, “no ho fem només per a protegir les muralles. Si des de la Plataforma volem que això es faça amb rigor és per a posar les màximes dificultats possibles perquè entenem que els diners que es gastaran al Verge de la Cinta seran diners que no es gastaran on s’haurien de gastar, que és el nou hospital”. D’esta manera, des de la plataforma consideren que la reforma del Verge de la Cinta, on es destinaran uns 38 milions d’euros, hipotecarà el projecte futur d’un nou hospital.

Tanmateix, la gerent territorial de Salut, també a Canal 21, ha defensat que la reforma del Verge de la Cinta respon a una necessitat de present, i ha explicat que hi ha creada una comissió tècnica, amb membres de Cultura, l’Ajuntament de Tortosa i de Salut, que “ha fet un estudi i una valoració, en què es preveu que no hi haja afectació en iniciar les obres”, i que, a més, seguirà tot el desenvolupament de les obres i treballarà per a protegir el patrimoni.

Altrament, Roca, ha tornat a refermar el compromís del Govern amb el projecte del nou hospital i ha detallat que ja s’ha reunit tres cops amb els membres de la plataforma. Amb tot, afirma que “compartim el seu relat de passar ja a la concreció, perquè al 2006 ja era necessari un nou hospital de referència a l’Ebre, i som a 2023”. També ha concretat que s’està treballant en el dimensionament i el Pla funcional del nou hospital, i que l’Ajuntament de Tortosa està accelerant els tràmits per a cedir-los els terrenys.

Al seu torn, la directora territorial de Cultura, Victòria Almuni, ha assenyalat el bon funcionament de la comissió tècnica, on s’està treballant coordinadament, i ha indicat que Patrimoni farà un dictamen sobre l’afectació a les muralles quan reba el projecte executiu del pàrquing provisional, que ara es troba en fase de licitació.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

5 + 2 =

Últimes notícies