HomeCulturaUna exposició fotogràfica recorre cent anys d’història del delta de l’Ebre

Una exposició fotogràfica recorre cent anys d’història del delta de l’Ebre

Fins el 19 de novembre es pot veure a l’espai expositiu Deltart de Deltebre l’exposició Passió per la Fotografia.

Cent anys de fotos al Delta, una mostra a càrrec d’Agustí Bertomeu ‘Polet’. L’exposició recull part de la col·lecció particular de Bertomeu que durant dècades ha conservat més de 7.000 fotografies antigues sobre el delta de l’Ebre, la seua gent i els seus costums.

A través de les imatges de l’arxiu familiar de Bertomeu, l’exposició permet fer un recorregut pels darrers 100 anys de la història del Delta. Així es pot tornar a veure imatges d’edificis o elements ja desapareguts com l’estació del Carrilet de la Cava, l’antic cinema Coliseum o l’edifici de l’antic Sindicat Arrosser, ara reconvertit en el centre Ebreterra.

A més de col·leccionar fotografies antigues, al llarg de la seua vida Bertomeu ha pogut fotografiar la transformació que ha experimentat el seu entorn i un poble com Deltebre i confia que l’exposició ajude a la gent que la visite a recordar el passat més recent del municipi.

“M’he adonat que a través de la fotografia molta gent recorda coses que la ment ja tenia oblidades i l’objectiu de l’exposició és este: que a la gent se li desperte la memòria”, ha assegurat Bertomeu.

 

Un arxiu amb cent mil fotografies

Aficionat a la fotografia des de ben menut, Agustí Bertomeu no només ha conservat milers de fotos antigues sinó que ha ampliat la col·lecció amb els seus retrats i actualment el seu arxiu supera les 100.000 fotografies.

A partir de la dècada dels anys 1980 va començar també a fotografiar alguns dels esdeveniments més importants del municipi, com la mobilització ‘Salvem les basses’, embrió de la creació del Parc Natural del Delta, les obres de recobriment del Canal de l’Esquerra de l’Ebre, manifestacions antitransvasament, els efectes de la regressió o la construcció del pont Lo Passador.

En els darrers anys ha apostat també per la fotografia paisatgística, una mostra de la qual es pot veure també a l’exposició que ocupa les dos plantes de l’espai expositiu Deltart i on hi ha exposades al voltant d’un miler de fotografies.

Leonor Bertomeu
Leonor Bertomeu
periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 49 = 53

Últimes notícies