HomeEducacióUna trentena de famílies de Tortosa denuncien la falta de places per...

Una trentena de famílies de Tortosa denuncien la falta de places per a inscriure els seus fills a P-3

Una trentena de famílies de Tortosa han creat la Plataforma ‘Volem decidir l’educació dels nostres fills i filles’ per tal de reivindicar i reclamar als Serveis Territorials d’Educació a l’Ebre que s’incremente una línia més de P-3 a l’Escola del Temple, davant l’alta demanda de places i la poca oferta que hi ha en este centre.

Això és degut, diuen, a la combinació de les accions derivades del nou Decret d’educació, la baixada de les ràtios i l’augment de les places de reserva, i d’una planificació per part dels Serveis Territorials que no s’adequa a les preferències de les famílies per a escollir centre educatiu. El decret, aprovat el passat 2021, regula la programació de l’oferta educativa i el procediment d’admissió als centres del Servei d’Educació de Catalunya, i preveu la reducció de les ràtios de 25 alumnes per aula a 20, i també pretén lluitar contra la segregació escolar incrementant les places reservades a l’alumnat amb necessitats educatives especials.

Segons explica un dels pares afectats i membre de la plataforma, “en els darrers anys ja hi havia centres escolars amb més demanda que oferta, però, enguany, el que ha passat és que tot això ha fet baixar encara més l’oferta de places a les escoles, i malgrat que hi ha famílies que han posat fins a sis o set opcions, no podran entrar a cap dels centres demanats”. Tanmateix, diuen, des dels Serveis Territorials “ens asseguren que hi ha prou oferta a Tortosa com a zona única, però creiem que no s’ha fet un repartiment de les places d’acord amb la demanda de les famílies”.

Les famílies demanen que s’amplie una línia a l’Escola del Temple “perquè és el centre amb més demanda, i, a més a més, perquè tècnicament està preparat per a assumir una tercera línia”, diu el representant de la plataforma ‘Volem decidir l’educació dels nostres fills i filles’, que afegix que “hi ha altres escoles, com la Sant Llàtzer o la Cinta Curto que, per temes logístics, d’espai i tècnics no poden assumir-la”.

Esta reivindicació compta amb el suport de les direccions dels centres educatius de la ciutat i de l’Ajuntament de Tortosa, que també ho ha sol·licitat als Serveis Territorials d’Educació a l’Ebre, i segons apunten fonts municipals, continuaran insistint-hi, perquè és una qüestió que afecta la llibertat de les famílies per a escollir un centre o un altre. Tanmateix, des dels Serveis Territorials d’Educació a l’Ebre, de moment, no ho preveuen.

Este dimarts, membres de la plataforma van reunir-se amb la directora territorial d’Educació, Montse Perelló, i amb altres membres dels Serveis Territorials, per a exposar el seu malestar i reivindicacions. Tal com apunten des de la plataforma, “vam sortir descontents perquè no vam aconseguir abordar el problema, sinó que ens van explicar com funciona el procés d’atribució de places”, i afegixen, “sentim que estan utilitzant les famílies com a instrument per a resoldre el problema de la segregació escolar. Estem absolutament d’acord amb el fet que esta qüestió s’ha de resoldre, però considerem que s’ha d’abordar des de molts altres aspectes”.

Per la seua banda, Perelló insistix en el fet que “tothom té garantida una plaça pública a Tortosa”, però apunta que popularment està “mal entès” el fet de poder escollir un centre o un altre perquè “es pot escollir mentre hi haja oferta, i les places són les que són”. A més, diu “caldrà esperar que finalitze el procés per veure quina serà la fotografia real de les matriculacions”, i indica que si Tortosa tingués zonificacions, no es generaria esta problemàtica. Amb tot, demana paciència a les famílies per veure com aniran les segones assignacions, que se sabran ara al juny.

Des de la plataforma, però, diuen que “podem anticipar quin serà el resultat: moltes famílies, de totes les opcions que hem escollit, no en tindrem cap, perquè les places són les que són”. D’altra banda, demanen que es facen “ajustos” i que es “flexibilitzen” les ràtios perquè consideren que “les famílies tenim el dret a decidir on volem escolaritzar els nostres fills i filles, i no s’estan tenint en compte ni les nostres decisions ni la nostra voluntat”.

Per tot això, la plataforma ha convocat una concentració este divendres 27 de maig, a les 12 h, davant dels Serveis Territorials d’Educació a l’Ebre.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

29 + = 34

Últimes notícies