HomeSocietatVeïns de Santa Bàrbara es manifestaran contra les plantes de sansa i...

Veïns de Santa Bàrbara es manifestaran contra les plantes de sansa i de biogàs de la Galera

L’Associació Mediambiental de Veïns de Santa Bàrbara (Amevesaba) ha convocat per al divendres 28 de juny una manifestació contra els episodis de pudors i molèsties que els genera la proximitat de les plantes de tractament de sansa i de biogàs implantades al terme de la Galera, però molt a prop del nucli de Santa Barbarà. Els veïns se concentraran a la plaça de l’Estació i a partir de les 20 h del vespre protestaran amb el lema “Ni fums ni pudors”. Els convocants esperen rebre el suport d’altres associacions ambientalistes del país i del territori.

La planta de tractament de sansa està ara aturada, fora de la campanya de l’oliva, però no així la de biogàs, en què l’empresa que l’explota, que segons Amevesaba utilitza dejeccions ramaderes, pinyolada, fangs de depuradora i productes caducats, s’ha compromès a implantar un sistema de filtratge que n’evite les males olors.

A la fiscalia

Els veïns esperen que això minimitze l’impacte, però ja patixen des de fa més temps el de la planta de tractament de sansa, explotada per Biosansa Catsud, SL a la Galera, un cas que han decidit denunciar davant la fiscalia de Medi Ambient de Tarragona. Van entrar l’escrit dimecres, 12 de juny, i confien que almenys la denúncia siga admesa a tràmit.
En el document, al qual ha tingut accés este periòdic, denuncien que en la tramitació del procediment d’autorització de la llicència d’activitat es va “afavorir” l’empresa, que “encara no ha demostrat ni verificat que la seua planta no està contaminant ni disminuint la qualitat de l’aire dels habitants de la Galera, així com la contaminació de la bassa i aqüífers per vessaments i filtracions”, ja que consideren que no està garantida “l’estanquitat dels murs”, amb el “beneplàcit de l’Ajuntament de la Galera”, a qui acusen d’incomplir els terminis i requisits de la tramitació dels procediments administratius.

Amevesaba hi veu indicis d’un possible delicte de prevaricació per part del consistori, governat actualment per Junts, mentre que a l’empresa l’acusen d’un hipotètic delicte contra el medi ambient. El ministeri públic haurà de valorar la consistència dels fets denunciats i si n’exercix l’acusació pública.

O.M.J
O.M.J
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 82 = 87

Últimes notícies