HomeEducacióVI cicle ‘L’art d’educar amb amor i consciència’, dedicat a la infància...

VI cicle ‘L’art d’educar amb amor i consciència’, dedicat a la infància i l’adolescència

El cicle “L’art d’educar amb amor i consciència”, organitzat per l’Ajuntament d’Alcanar, arriba a la sisena edició. Un any més, hi participaran professionals de renom per a atansar les famílies i la comunitat educativa al món de la criança respectuosa i l’educació positiva.

En aquesta edició, novament, l’entitat Ameiba i les associacions de famílies de l’Escola Joan Baptista Serra i l’Institut Sòl de Riu, d’Alcanar, han col·laborat amb el consistori a l’hora de preparar la programació.

Aquest cicle de xarrades, és ja un referent a les Terres de l’Ebre, tant pel que fa a la temàtica d’infància i adolescència com al currículum i trajectòria dels i les ponents que hi participen, com per la implicació de tres entitats rellevants del municipi.

Totes les xarrades tindran lloc al Casal Cívic Trinitari Bel, d’Alcanar. L’Ajuntament ha fixat un preu públic de 3 euros per entrada per a cadascuna de les conferències d’aquest sisè cicle “L’art d’educar amb amor i consciència”. Les entrades es podran comprar el mateix dia de cada conferència. També hi haurà servei de guarderia.

Maribel Ramon, regidora d’Educació, explica que “és un goig treballar amb les associacions del municipi d’educació i criança. Cada any les seues propostes ens permeten tenir una programació nova, variada i de gran qualitat, que atreu l’atenció de famílies i membres de la comunitat educativa tant del municipi com de la comarca”.

Totes les xerrades tindran lloc al Casal Cívic Trinitari Bel, d’Alcanar. L’Ajuntament ha fixat un preu públic de 3 euros per entrada per a cadascuna de les conferències d’aquest cinquè cicle “L’art d’educar amb amor i consciència”. Les entrades es podran comprar el mateix dia de cada conferència. També hi haurà servei de guarderia gratuït a les diferents sessions.

El cicle de xarrades donarà el tret de sortida amb la conferència ‘Joc d’aferrament, el poder de la connexió amb els nostres fills i filles’, de Laura Diaz de Entresotos, el dissabte 11 de febrer, a les 11  h.  Psicòloga i instructora d’aware parenting. Defensa un enfocament de l’educació i la criança basat en la disciplina no punitiva, el respecte i l’aferrament. Ofereix orientació a famílies i professionals de l’educació, i també fa xarrades i imparteix cursos. En aquesta sessió parlarem de la importància de connectar emocionalment amb els nostres fills i filles per a oferir-los un entorn segur per a desenvolupar-se. Descobrirem com a través del riure i del joc podem enfortir la connexió, afavorir la cooperació i ajudar-los a superar situacions difícils.

El dissabte 25 de març, a les 11.30 h, serà el torn del doctor en psicologia i psicòleg especialitzat en interpretació musical Guillermo Dalia Pozo. Del 1993 ençà la seua tasca professional gira entorn de la millora de la qualitat de vida dels i les músics. Ha publicat nombrosos articles i ha participat en congressos. A la xarrada ‘Beneficis de l’estudi musical en la primera infància’ es repassaran els grans avantatges de l’estudi musical en edats primerenques i com això afecta de manera positiva i transversal l’evolució de la maduració personal dels xiquets i xiquetes. També es comentarà com les famílies poden motivar els seus fills i filles en l’estudi d’aquesta disciplina.

El cicle seguirà amb la conferència de Joaquim Puntí Vidal, dissabte, 6 de maig, a les 17.30 h. Puntí.Psicòleg clínic, professor de la UAB i coordinador de la cartera de serveis de psicoteràpia infantil i juvenil de l’Hospital de Dia d’Adolescents de l’Hospital Parc Taulí, de Sabadell. També fa divulgació d’aquesta matèria i col·labora en diferents mitjans de comunicació. El malestar emocional fa anys que empitjora entre els adolescents, i la pandèmia encara ho ha intensificat més. A la ‘Com afrontar el malestar emocional dels i les adolescents’ xarrada donarà eines a les famílies per a captar aquest malestar, així com recursos per a ajudar el jovent a transitar per aquestes emocions.

Héctor Ruiz Martín serà l’encarregat de seguir amb el cicle de conferències, el 21 d’octubre, a les 17.30 h, amb ‘Com aprenem? Formació sobre la ciència de l’aprenentatge’.Llicenciat en Biologia i Màster en Genètica Evolutiva per la UAB, divulgador i autor de diversos llibres, actualment és director de la International Science Teaching Foundation i investigador en el camp de la psicologia cognitiva de la memòria i l’aprenentatge en contextos escolars. La sessió estarà basada en la seua darrera obra: Com aprenem? (2020). Hi parlarà dels principis basats en l’evidència científica sobre com aprenem, per tal de poder fonamentar les pràctiques i tècniques educatives i d’estudi més reeixides.

El punt i final del cicle de conferències arribarà amb Manel Saltor Camero, el dissabte,11 de novembre, a les 11 h. Professor d’atenció plena (mindfulness) i meditació Vipassana, activitat que practica des de fa trenta anys. També és entrenador (coach) transformacional i creador de la metodologia de transformació WhoIM. La sessió que impartirà ‘La importància de la plena atenció en la criança’ tindrà una part teòrica i una altra de pràctica, amb l’objectiu que les famílies puguen experimentar la importància de l’atenció plena a l’hora de gestionar adequadament les situacions problemàtiques i difícils que es presenten al llarg de la vida en la relació amb els fills i filles, i fomentar així unes relacions més divertides, atentes, conscients i obertes.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

7 + 3 =

Últimes notícies