HomeCulturaVÍDEO · La quarta edició del Festival Itinera de la Serra d'Almos...

VÍDEO · La quarta edició del Festival Itinera de la Serra d’Almos reafirma la simbiosi entre micropobles i música allunyada dels circuits comercials

El Festival Itinera Parlem encara l’equador de la quarta edició reafirmant la simbiosi entre micropobles i música allunyada dels circuits més comercials. L’artista Sara Terraza ha presentat a la Serra d’Almos ‘Ja ploraré després’, el seu primer LP on ha explorat amb el pop d’autor. Es tracta d’un dels més de 250 concerts inclosos en el programa repartits per localitats de menys de 1.000 habitants, una iniciativa que promou aquests indrets com a escenaris d’actuacions de músics de jazz, blues, gòspel, soul i per primer cop enguany, de música clàssica. “Es posa veu i llum a la música i a aquest tipus de pobles, s’acaba convertint en un festival de cinc mesos on passen moltes coses“, ha asseverat a l’ACN la seva directora, Agnès Fort.

Per a la cantant Sara Terraza i el pianista Aleix Cansell, el concert a l’espai de ‘La Bolera’ de l’entitat municipal descentralitzada de la Serra d’Almos ha representat la seva estrena al Festival Itinera. Els dos músics pertanyen a petites localitats; en el cas de Terraza és procedent de Cruïlles, mentre que Cansell és nascut a Tor de la Tallada d’Empordà. La cita també els ha servit per presentar en primícia el seu disc ‘Ja ploraré després’, en un format íntim davant d’una cinquantena de persones, que s’han aplegat en aquest punt en una jornada que s’ha maridat amb vi del Celler Masroig.

Terraza ha subratllat la necessitat de donar “la mateixa importància” a tots els escenaris, es trobin en grans municipis o bé en micropobles. “Poder tocar en un festival que dona aquesta oportunitat als micropobles és un afegit“, ha celebrat Terraza. Una visió compartida per Cansell, qui ha afegit que el component d’intimitat i proximitat amb el públic proporciona una “experiència d’una qualitat humana superior“. Després d’aquest concert, el duet té previst una segona actuació en el marc del festival Itinera a principis d’octubre a Vilabertran, a l’Empordà.

Un festival per donar veu a música no comercial

La quarta edició del Festival Itinera va encetar-se el passat mes de juny i des de llavors ja s’han fet més de setanta actuacions repartides per tota la geografia catalana. Entre els reptes principals, destaca la “democratització de la cultura” que ofereix iniciatives per a públics de tot tipus. “L’objectiu és portar altres estils i cantautors a pobles petits, on potser d’altra manera seria més difícil que hi arribés“, ha afirmat Cansell.

La programació s’allargarà fins a la tardor, amb propostes de jazz, blues, gòspel, soul i per primer cop enguany, de música clàssica. Per acabar de teixir el programa, s’ha fet una tria d’una dotzena d’artistes establerts en micropobles, a través d’una convocatòria impulsada pel festival i la Fundació ‘La Caixa’, per captar talent musical en l’entorn rural. D’altra banda, el punt en comú de tots els escenaris escollits és el fet de formar part d’una localitat amb menys d’un miler d’habitants. “Al llarg dels anys, molts pobles ja ens coneixen, i altres ens hem anat a buscar nosaltres i han decidit formar part del festival“, ha asseverat a l’ACN Agnès Fort, directora del festival.

En l’anterior edició, el festival va aplegar uns 18.000 espectadors repartits per tot el país, amb un programa que es va allargar durant cinc mesos. La previsió és repetir aquestes xifres i seguir creixent en termes d’assistents. En total, s’ha programat més de 250 concerts i un centenar de propostes musicals diferents.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

6 + = 10

Últimes notícies