HomeSocietatVídeo · Les portes de la Catedral evocaran a les verges de...

Vídeo · Les portes de la Catedral evocaran a les verges de la Cinta i de l’Estrella i estan guarnides amb 1.700 claus

El pròxim dissabte 7 de maig, amb motiu de la benedicció de les obres de neteja i restauració de la façana de la Catedral de Tortosa, seran molts els detalls que es podran anar descobrint.

Un d’ells fa referència a la intervenció de les portes d’entrada del temple, on només la central té unes dimensions de 35 metres quadrats i més de 700 quilos de pes. Els fusters han treballat per donar un punt de sofisticació, revestint-les amb llautó daurat, i que com explica en el vídeo que acompanya a la notícia l’ecònom de la diòcesi, mossèn Víctor Cardona, en pocs mesos per efecte de l’erosió acabaran agafant un color molt més fosc.

Cardona va parlar del perquè de la simbologia especial de les portes, declarant, “que s’han forrat amb unes bandes de llautó, per presentar i recordar les dos titulars de la Catedral, la Mare de Déu de l’Estrella que amb el seu retaule ocupa l’espai central de l’altar major, i la Mare de Déu de la Cinta, patrona de la ciutat i que té la seua pròpia capella. Les bandes de les portes recorden el sagrat cíngol, i al mig, a l’altura dels ulls estan niquelades i hi ha un text que va d’una porta a l’altra i on en llatí relata el lliurament de la penyora, així com unes frases de l’himne de la Mare de Déu de l’Estrella”.

La simbologia no acaba aquí perquè 1.700 claus en forma d’estrella són els que ajuden a ornamentar les portes de la basílica.

 

 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

4 + 3 =

Últimes notícies