HomeSocietatVídeo · Naixen dos cries d’àguila calçada al Parc Natural dels Ports

Vídeo · Naixen dos cries d’àguila calçada al Parc Natural dels Ports

El divendres passat, dia 3 de juny, al voltant de les vuit de la tarda, i després de gairebé 39 dies d’incubació, va nàixer el primer pollet d’àguila calçada de la temporada. Dos dies més tard, el diumenge 5 de juny al matí ja s’apreciava un petit forat a la closca de l’altre ou i passats uns minuts de les dues del migdia es va poder veure l’ou partit i tot el procés de desclosa.

L’any 2017, es va instal·lar una càmera web en un niu de parella d’àguiles calçades al Parc Natural dels Ports per mostrar tot el procès d’incubació i naixement dels pollets. Enguany és la sisena temporada consecutiva que s’emet en directe tot el procés de nidificació.

La biografia d’esta espècie descriu que són animals “fidels al territori, però no a la parella”, però des que se les seguia l’any 2011, els dos membres s’havien retrobat cada any al niu, menys enguany, que la femella ha canviat. És difícil saber què ha passat amb l’àguila que feia 11 anys que venia a criar en esta zona dels Ports.

L’última temporada de les àguiles als ports va finalitzar el 10 de juliol, quan els polls ja gairebé tenien un mes de vida, i una femella d’astor els va fer caure del niu. El personal del Parc Natural, van localitzar els dos pollets morts, a uns 35 metres del niu.

 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 19 = 27

Últimes notícies