HomeSocietatVÍDEO · Recreació virtual complerta del carrer Cervantes de Tortosa per convertir-lo...

VÍDEO · Recreació virtual complerta del carrer Cervantes de Tortosa per convertir-lo en un bulevard

Les obres de remodelació del carrer Cervantes, al centre de Tortosa, són a punt de començar. Els treballs arrancaran durant la setmana que ve amb les tasques prèvies, que permetran el manteniment del subministrament de serveis, i seguiran amb les tasques de les màquines excavadores en el primer tram d’actuació: entre el carrer Sant Blai i el carrer Argentina.

El projecte té com a objectiu transformar l’actual aspecte del carrer, potenciant el caràcter que ja va tindre en el moment de la seua creació com a lloc de trobada i de socialització de la ciutadania de Tortosa. Per això, el nou carrer Cervantes donarà més protagonisme a les persones, amb voreres més amples i espais destinats únicament a vianants, a més de crear un nou carril bici al llarg del carrer. “Les generacions dels nostres iaios recorden com el carrer Cervantes era un lloc de trobada. Ara volem recuperar aquella característica, fent-lo més per a les persones i seguir avançant per tindre una ciutat més verda“, ha explicat l’alcaldessa, Meritxell Roigé. Una transformació de l’espai urbà que també vol afavorir “una regeneració econòmica, a més de social, com la que ja han tingut les actuacions recents a la plaça de la Catedral o a la plaça de l’Ajuntament“, ha detallat el tinent d’alcalde d’Urbanisme, Enric Roig.

De la seua banda, Felip Carles, arquitecte responsable del projecte juntament amb Lurdes Rubio, recorda que en el moment que es va crear el carrer Cervantes amb el desenvolupament de l’eixample del nucli urbà, “es va passar dels carrers estrets del nucli antic a un carrer més ample on la gent s’hi trobava, festejava, i feia vida“, recorda. “Ara volem recuperar l’aspecte de socialització i trobada, amb un espai verd renovat on puguen conviure les activitats comercials i propiciant que la ciutadania se’l faça seu“, apunta Carles.

Foto: Ajuntament de Tortosa

Un dels aspectes destacats del projecte és l’increment de manera notable en la vegetació existent, que multiplicarà per més de quatre (361%) els metres quadrats de zones verdes actuals: esta característica es concretarà amb la creació de prop d’una trentena de zones enjardinades, on s’ubicaran diferents arbustos, floració i arbrat propis de l’ambient Mediterrani, per tal de donar color i generar un ambient més sostenible i agradable a este espai. Pel que fa als arbres existents, la major part es conservaran al lloc on són actualment, altres es replantaran en jardineres al mateix carrer Cervantes, i en el cas dels que s’hagen de retirar per poder-hi fer passar el nou carril bici, seran traslladats i replantats en altres punts de la ciutat.

Tot el tram de carrer estarà situat a un sol nivell i al terra s’hi instal·larà paviment podotàctil per tal que les persones invidents hi puguen circular. Els treballs tenen un cost de poc més de 956.000 euros i tenen un termini d’execució d’11 mesos. Les obres es duran a terme en diferents fases consecutives: la primera se centrarà a l’espai entre el carrer Sant Blai i el carrer Argentina, que passarà a ser una zona exclusiva per a vianants. A partir del carrer Argentina fins a la ronda Reus, el carrer Cervantes combinarà les zones amb voreres ampliades, el nou carril bici i la circulació de vehicles. Així mateix, hi haurà nous bàculs amb il·luminació LED al costat dels fanals històrics, que s’hi conservaran com un testimoni d’allò que el carrer va ser a l’inici.

Foto: Ajuntament de Tortosa

Mentre duren les obres, s’habilitarà una regulació de trànsit especial per a facilitar la circulació: quan els treballs comporten el tall del carrer Teodor Gonzàlez, el carrer Berenguer IV passarà a tindre dos carrils de baixada cap a l’avinguda de la Generalitat, retirant temporalment els estacionaments. D’altra banda

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

28 + = 38

Últimes notícies

-->