HomeSocietatVídeo · Jesús destina 40.000 € als Pressupostos Participatius doblant la partida...

Vídeo · Jesús destina 40.000 € als Pressupostos Participatius doblant la partida de les anteriors edicions

Jesús ha presentat, davant del Consell de Participació Ciutadana, la seua 5a edició de Pressupostos Participatius.

L’EMD de Jesús dona impuls a una edició més participativa, després d’haver replantejat l’última edició a causa de la pandèmia, amb un format híbrid. L’alcalde de l’EMD de Jesús, Víctor Ferrando ha manifestat que l’edició d’enguany “combina la presencialitat amb la virtualitat i amplia fins a 40.000 € la partida pressupostària.”

D’altra banda, Eva Marro, la regidora de Participació Ciutadana, ha explicat algunes de les novetats d’esta cinquena edició, “hem obert la possibilitat de presentar propostes a qualsevol persona vinculada directament amb el nostre poble, s’ha editat un vídeo divulgatiu per poder explicar a tothom com fer estes propostes, s’ha ampliat fins a 10 el número de propostes que poden passar a la fase final de votació popular, i s’ha possibilitat que esta puga fer-se telemàticament des de qualsevol dispositiu mòbil de manera ràpida i eficaç, entre altres millores significatives.”

L’inici a la fase de presentació de propostes estarà oberta fins al 31 de maig. Es podrà fer de manera individual, en grup o en representació d’alguna entitat.

Les jesusenques i els jesusencs trobaran les butlletes per presentar propostes als establiments del poble, i a les bústies dels domicilis. Ho podran fer de manera presencial dipositant-les a les urnes ubicades a les oficines municipals de l’EMD, al Punt Jove ‐ Biblioteca, i als punts mòbils que sortiran al carrer els dissabtes 15 i 29 de maig. També de manera telemàtica, ja que s’ha dissenyat un nou web, dinàmic i intuïtiu, al qual es pot accedir a través de www.jesus.cat, que permet presentar les butlletes en línia. Es podrà fer qualsevol proposta en matèria d’inversió que siga necessària per a millorar el poble de Jesús.

En les fases posteriors s’analitzaran les propostes presentades i s’exposaran les validades davant del Consell de Participació Ciutadana. Este serà el responsable de prioritzar quines seran les 10 que passaran a la fase final de Votació Popular que es durà a terme durant els mesos de setembre i octubre.

Marro ha comentat que “comptem amb la col·laboració dels alumnes de l’assignatura d’emprenedoria de 4t d’ESO de l’IE Daniel Mangrané que, després d’una xarrada feta al mateix centre a l’inici del curs, han treballat per grups els seus propis projectes adaptant‐se a les bases establertes. Des d’aquí els agraïm l’interès que han mostrat des del primer dia”, i afegit que “en este moment estan a punt de fer la presentació de propostes a la resta d’alumnes de l’Enstitut‐Escola per tal de passar a la fase de votació interna al mateix centre. El compromís amb els alumnes és que l’opció que escollida com a guanyadora del centre passarà directament a la fase de Votació Popular, dins de les 10 propostes a ser executades.” i ha assenyalat que “amb esta iniciativa es pretén apropar l’administració al jovent, per tal de fer més fluida la comunicació entre totes les parts i treballar per un model de participació fàcil, útil i obert a tothom.”

El web de Pressupostos Participatius s’anirà actualitzant a mesura que el procés vaja avançant, per tal d’informar en tot moment de la fase en què es troba el procediment i quins seran els següents passos a seguir. Les propostes guanyadores s’executaran durant l’any vinent, per ordre d’elecció i fins a exhaurir la partida pressupostària de 40.000 € destinada per aquesta edició.

 

 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

4 + 4 =

Últimes notícies