HomeEntrevistes“Volem ser un far de l’esquerra, sense apostar d’entrada per entrar al...

“Volem ser un far de l’esquerra, sense apostar d’entrada per entrar al govern”

Pregunta: Vostè ha parlat de tombar políticament un règim local. Es referix als últims 12 anys de govern de CiU o als últims 40?

Resposta: Ens referíem només a l’etapa de Ferran Bel, que continua sent l’alcalde de facto i que ell mateix recordava que d’estos 12 anys, en 10 va aprovar els pressupostos amb ERC. Ens referíem a este règim, que ha posat per davant els interessos d’uns quants en relació amb els de la ciutadania.

P: Volen atraure gent d’ERC?

R: Volem ser un far per a tota l’esquerra, també per a aquells que tenen un discurs d’esquerres però quan governen la ciutat se n’obliden. Aquí estem natros per a recordar-los-ho i per a evitar que el PDeCAT torne a governar la ciutat.

P: Veu la CUP en un futur govern municipal? Amb qui i amb quines condicions?

R: No apostem d’entrada per entrar en un equip de govern, perquè el nostre programa polític només el podríem desenvolpar sent la força més votada i això no passarà i no jugarem al joc de les cadires. Sí que apostaríem per donar suport des de fora, si som necessaris i sumem, perquè s’aposte per polítiques d’esquerra.

P: Donarien suport a qui? A qui farien alcalde?

R: És una qüestió que encara no hem debatut. Vorem quin escenari hi ha i després decidirem.

P: I quines són, al seu parer, les prioritats per a Tortosa?

R: Esta ciutat l’hem de capgirar i que les persones estiguen al centre de tot. Una línia és el feminisme, perquè es facen polítiques d’igualtat de veritat. I considerem una vergonya que no hi haja places d’escola bressol públiques a Tortosa. Un dels nostres grans eixos és la transformació dels serveis socials, dedicant més recursos i canviant un model actual caritatiu de base cristiana, lloable però que de vegades pot suposar una cronificació de la pobresa. L’Administració ha d’anar més enllà.

P: Fins on ha d’arribar la intervenció pública?

R: Creiem necessària la municipalització de tots els serveis que es puguen prestar directament, o que l’Ajuntament es convertisca en un agent promotor per a revitalitzar el nucli antic.

P: Com es fa això?

R: Rehabilitant els edificis que són propietat de l’Ajuntament i adquirint-ne de nous. No apostem per un urbanisme expansiu ni pel model de la torre d’SB Immbiliària presentada amb tant d’entusiasme, sinó per un creixement cap a dins, també per una qüestió de mobilitat i sostenibilitat.

P: Cap on ha d’anar Tortosa?

R: Tortosa s’està apagant, perdent població i pes econòmic, amb gent jove que marxa a estudiar i no torna, i s’ha de definir una alternativa, seient tots en una taula per a fer un pla estratègic seriós, que compte amb una participació ciutadana més enllà de la Cambra de Comerç i de les grans empreses de sempre. Això no hauria de ser una proposta exclusiva de la CUP.

P: Quin Ajuntament té al cap?

R: Un que siga de tots i de totes i no pas una agència de col·locació dels amiguets dels que governen.

O.M.J
O.M.J
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

6 + 1 =

Últimes notícies