HomePolíticaXavier Faura presenta l'esborrany del pressupost 2023, que ascendirà a 23,6 milions...

Xavier Faura presenta l’esborrany del pressupost 2023, que ascendirà a 23,6 milions d’euros

El president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Xavier Faura, va presentar aquest dimecres al Consell d’Alcaldes l’esborrany del pressupost comarcal 2023, que serà de 23,6 milions d’euros, per tal que els batlles facin les aportacions que consideren adients. El pressupost també s’ha traslladat als grups de l’oposició de l’ens comarcal amb l’objectiu de consensuar-lo abans de plantejar la seua aprovació al ple, el pròxim 25 de novembre. “El pressupost del Consell s’incrementarà gairebé un 10% per l’increment de les aportacions que rebrà l’ens comarcal a través dels contractes programa de Drets Socials i Igualtat i Feminismes; l’addenda del departament d’Educació i el fons de cooperació de la Generalitat, entre altres aportacions”, ha manifestat Faura.

Pel que fa al capítol d’inversions, la previsió és d’un pressupost d’inversions de 2,3 milions d’euros i entre les actuacions previstes hi ha diverses actuacions en matèria de sanejament, com ara el projecte de l’EDAR de l’Almadrava de l’Ametlla de Mar i la remodelació de la de Tivenys. També s’adquirirà un vehicle pel servei de transport adaptat i un vehicle elèctric pels desplaçaments dels treballadors del Consell per prestar els serveis a la comarca de manera més sostenible (actualment, el Consell ja disposa de dos vehicles elèctrics).

Al pressupost de la corporació comarcal s’ha d’afegir el pressupost del COPATE, que serà de 19,7 milions d’euros; de la societat Baix Ebre Innova, que serà de 306.974,01 euros i el del Consorci pel Desenvolupament del Baix Ebre i Montsià (BEMO), de 202.388,14 euros.

Durant el Consell d’Alcaldes del Baix Ebre també s’ha presentat el programa d’actuació comarcal 2023-2026; els costos dels residus pel 2023 i l’oficina comarcal de transició energètica.

Finalment, han participat en el Consell d’Alcaldes la presidenta de la Fundació Doctor Ferran, Rosa Ripollés, que ha explicat el projecte de l’entitat i el director de l’Agència Catalana de l’Aigua, Samuel Reyes, que ha explicat als batlles el funcionament de l’Entitat Local de l’Aigua, un ens administratiu funcional de caràcter territorial amb competències pròpies i altres delegades i assignades directament per l’Agència Catalana de l’Aigua.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 68 = 78

Últimes notícies