HomeSocietat227 alumnes plantaran 250 arbres al Passeig del Riu durant els propers...

227 alumnes plantaran 250 arbres al Passeig del Riu durant els propers dies a Deltebre

Aprofitant que aquest dimarts 21 de març és el Dia Mundial de l’Arbre, l’Ajuntament de Deltebre, conjuntament amb els serveis d’Imatge de Poble d’INNOVIA i amb la col·laboració dels centres educatius, ha engegat una iniciativa per plantar 250 nous arbres al Passeig del Riu. La plantada la faran els xiquets i xiquetes de tercer i quart de les escoles Assumpció, Riumar i Sant Miquel, i també alumnat de l’Institut de Deltebre.

Durant la presentació d’aquesta iniciativa, el tinent d’alcaldia de #DeltebreProjecció, Carlos Serra, ha explicat que “com a Ajuntament de Deltebre hem de vetllar per tal que la ciutadania tingui cura del nostre entorn. I ho volem fer, igual com hem anat realitzant durant aquests darrers anys en diverses campanyes de conscienciació, des de la base”. D’aquesta manera, Serra ha afegit que “amb la plantació de 250 arbres volem enfortir el pulmó verd de  Deltebre, però també sensibilitzar als xiquets i xiquetes de la necessària importància de tenir cura del nostre entorn”.

Els arbres que es plantaran durant els dies vinents són l’Aube, la Xopera i el Tamariu, espècies que actualment ja s’ubiquen al municipi i al voltant del Passeig del Riu. Aquest dimarts, els encarregats d’iniciar aquest projecte han estat 92 xiquets i xiquetes de l’escola Sant Miquel. La resta d’escoles i l’institut participaran durant la setmana.

793 arbres des de l’any 2019

El tinent d’alcaldia de #DeltebreSostenible, Kilian Franch, ha detallat que “el compromís de l’Ajuntament de Deltebre amb les polítiques ambientals es projecta amb accions com aquesta plantada d’arbres, però també amb la resta d’actuacions que durant aquests darrers mesos i anys hem dut a terme”. Des de l’any 2019, l’Ajuntament de Deltebre ha plantat i renovat 793 arbres en diferents carrers, espais i equipaments com, per exemple, l’avinguda 1 d’Octubre, el Centre Cultural del Delta, el Polígon Industrial, el Passeig Marítim de Riumar, etc.

Franch també ha posat en valor la instal·lació de més 800 plaques fotovoltaiques en equipaments municipals, o el canvi d’enllumenat a LED als carrers o equipaments públics. Més enllà d’això, i de la mà dels serveis d’Imatge de Poble d’INNOVIA, durant tots aquests anys també s’han efectuat diferents campanyes de conscienciació.

Entre aquestes, cal destacar el Joc #DeltebreRecicla, que es va repartir per les diferents escoles, el llapis de llavors replantable, el lliurament de gots i de bosses reutilitzables, així com les diferents accions que es publiquen constantment a través de les xarxes socials i de les cartelleres electròniques del municipi. El conjunt de totes aquestes accions va permetre que l’Ajuntament de Deltebre obtingués un accèssit en la XVII edició dels premis Ciutat Sostenible que impulsa, entre altres, el ministeri per a la Transició Ecològica i Repte Demogràfic.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

5 + 3 =

Últimes notícies