HomeSalutA partir del dilluns 4 de novembre es reorganitza l'atenció primària de...

A partir del dilluns 4 de novembre es reorganitza l’atenció primària de Tortosa Oest

L’Equip d’Atenció Primària de Tortosa Oest dona cobertura a la ciutat de Tortosa, Roquetes i els municipis de Jesús, Aldover, Xerta, Benifallet, Paüls, Els Reguers, Raval de Crist, Alfara de Carles i Mas de Barberans.

L’EAP de Tortosa Oest presenta les següents característiques:

  • 2 CAP: CAP Baix Ebre situat a Tortosa i CAP Roquetes
  • 9 Consultoris Locals: Mas de Barberans, Alfara de Carles, Els Reguers, Paüls, Benifallet, Xerta, Aldover, Jesus i Raval de Crist
  • 21 facultatius especialistes en medicina familiar i comunitària, 20 infermeres i 11 personal de Gestió i Serveis

L’equip de Tortosa Oest està acreditat com a Unitat Docent de Medicina Familiar i Comunitària des del 2014, per la qual cosa hem de mantenir uns criteris de qualitat en la nostra assistència, així com de ràtios de professionals especialistes en medicina familiar que ens permeti seguir amb aquesta acreditació.

La necessitat d’adaptar-se als nous models de societat i a la realitat, cada vegada més evident, de manca de metges especialistes en Atenció Primària, així com davant l’obligació de poder garantir el compliment de l’acord de vaga de novembre de 2018, que en el seu apartat sobre la conciliació de la vida personal/ social i laboral en el punt PRIMER exposa: “Es donarà suport als plans que proposin els equips i que afavoreixin la conciliació personal i laboral i modalitats innovadores i flexibles d’organització”, ha fet que l’equip de Tortosa Oest hagi plantejat una reordenació de la seva assistència. L’equip de Tortosa Oest, un àrea territorial amb elevada dispersió, reconeguda com a àmbit rural, ha definit, amb la col·laboració de tots els seus professionals, i tenint en compte les particularitats de la població a la que atenen, un model d’atenció, que garanteixi la millor atenció amb els recursos disponibles.

Amb aquest model es concentra l’atenció presencial en el torn de tarda al CAP Baix Ebre i CAP Roquetes, i es crea un nou equip d’atenció domiciliària a les tardes format per metge i infermera, que estarà ubicat al CAP Baix Ebre, i donarà resposta a les necessitats de visita domiciliària de tots els municipis que formen part de l’equip d’Atenció Primària de Tortosa Oest.

Els professionals dels consultoris locals quan donin cobertura a les tardes, ho faran des del CAP Baix Ebre (Alfara de Carles, Reguers, Paüls, Benifallet, Xerta, Aldover) o el CAP de Roquetes (Raval, Jesús i Mas de Barberans). El dia que realitzin aquesta cobertura, disposaran d’un tram d’agenda per a què els usuaris dels seus municipis de referència puguin tenir accés a ser visitats a la tarda amb cita prèvia. A més, sempre hi haurà una franja horària de l’agenda de tarda per tal de cobrir incidències. Així mateix, es potenciarà l’ús de l’eConsulta. En el moment actual un 66% dels professionals de Tortosa Oest ja fan servir la eConsulta, xifres molt per sobre de la resta de Terres de l’Ebre i de l’ICS.

Aquesta reordenació està plantejada com un model de futur, que ens permetrà oferir els millors serveis a la població en tot moment, permetent l’accessibilitat, garantir l’atenció als matins, i ens ajudarà a garantir les necessitats bàsiques en situacions de manca de professionals. Aquest model permetrà equiparar els horaris dels professionals de Tortosa Oest amb els de la majoria de centres i consultoris locals del nostre territori, cosa que els permetrà gaudir de la conciliació de la seva vida laboral i familiar, concentrant la seva tasca assistencial en horari de matí. Per tot això Tortosa Oest podrà ser un centre competitiu i d’excel·lència, que pugui ser un focus d’atracció per a nous professionals del territori.

Cal assenyalar que aquest tipus d’organització ja s’està realitzant a la Terra Alta, Ribera d’Ebre, Montsià i en part del Baix Ebre.

L’aplicació dels nous horaris serà revisada i valorada pels professionals de primària de l’ICS quinzenalment i des de la Regió Sanitària Terres de l’Ebre es realitzarà una valoració amb els diferents alcaldes, amb els quals s’ha realitzat una reunió avui, per tal de prendre mesures de correcció si s’escaigués. La gerent de la Regió Sanitària Terres de l’Ebre, Mar Lleixà, acompanyada de la directora de primària de l’ICS, Maria Ferré, explicaran la pròxima setmana en els diferents municipis aquesta reorganització.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

9 + = 13

Últimes notícies