HomeTerres de l'EbreAgricultura ha abonat 306,2 MEUR en concepte d'ajuts directes i ajuts relatius...

Agricultura ha abonat 306,2 MEUR en concepte d’ajuts directes i ajuts relatius a la sostenibilitat agrària del 2019

TERRES DE L’EBRE // El Departament d’Agricultura va finalitzar, el 30 de juny, tal com estableixen els reglaments comunitaris, els pagaments dels ajuts directes de la Política Agrària Comuna (PAC) i dels ajuts de sostenibilitat agrària del Programa de Desenvolupament Rural (PDR) de l’any 2019. Amb aquests pagaments, la conselleria ha abonat un total de 306.218.560 euros. En concepte d’ajuts directes, l’import pagat és de 264.344.829 euros. Els ajuts directes de la PAC consten dels ajuts dissociats, que inclouen l’ajut de pagament bàsic, el pagament per pràctiques agrícoles beneficioses per al medi ambient (pagament verd), el complement de joves, i l’ajut del règim de petits agricultors; els ajuts associats agrícoles i els ajuts associats ramaders.

A principis del passat mes de desembre, Agricultura ja va abonar la practica totalitat dels ajuts desconnectats als beneficiaris. Amb el canvi d’any, va iniciar els pagaments dels ajuts associats per mantenir la fiscalitat interanual. A principis de març, ja havia abonat el 90% del total dels ajuts associats, i a finals d’abril el Departament ja havia pagat el 99,5 % del total en referència a la campanya 2018.

Pel que fa als ajuts a la sostenibilitat agrària, inclosos en el Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya 2014-2020, l’import assolit per a la campanya 2019 és de 41.873.731 euros. Cal destacar la campanya 2019 com la darrera dels cinc anys de compromisos en aquells expedients iniciats l’any 2015. D’altra banda, Agricultura també remarca que els pagaments de totes aquestes línies d’ajut corresponents a la campanya 2019, s’han realitzat íntegrament abans del 30 de juny del 2020, tal com estableixen els reglaments comunitaris i tot i les dificultats que ha generat la pandèmia de la covid-19.

A nivell de línies d’ajuts, Agricultura valora molt positivament l’evolució de l’agricultura i la ramaderia ecològica, amb un increment important del nombre de sol·licituds i d’imports, respecte a anualitats anteriors, atesa la convocatòria oberta per a nous sol·licitants durant l’any 2019.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

3 + 5 =

Últimes notícies