HomeEsportsAina Cid i Virgínia Díaz amb el passaport a Tòquio assegurat

Aina Cid i Virgínia Díaz amb el passaport a Tòquio assegurat

El somni s’ha fet realitat. Aina Cid (CN Amposta) i Virgínia Díaz (Raspas Guecho), han aconseguit l’objectiu i estaran en els pròxims Jocs Olímpics de Tòquio del 2020, després d’assegurar-se la classificació per disputar la final en la modalitat del dos sense timoner, al Campionat del Món que es disputa a Linz-Ottensheim, en aigües del mític riu Danubi.

La parella representant de la selecció espanyola, va finalitzar en tercera posició de la primera sèrie semifinal, i s’assegura una de les primeres sis places, en una especialitat on les onze primeres acudiran al Japó. Com es podia preveure no va ser gens fàcil obtenir la classificació, en una regata molt exigent, on australianes i canadencs van fer valer la seva condició de favorites, i van prendre el comandament des de l’inici de la regata, que va començar amb iniciativa de Caileigh Filmer i Hillary Janssens . Va reaccionar l’embarcació d’Austràlia, que en l’equador de la regata es va situar al capdavant, mentre Aina i Virgínia van seguir sempre a l’estela dels dos primers bots, amb la forta amenaça de les romaneses Cristina Popescu i Amalia Beres.

Les australianes Jessica Morrison i Annabelle Mc Intyre, van creuar la línia de meta en primera posició, amb un excelentet temps de 6: 58: 000, seguides de Canada amb 7: 00: 450, i Espanya, 7: 03: 160, i en quarta posició Romania, 7: 04: 340. Mas allunyades i sense opció aparèixer les representants de Xile, Antonio i Melita Abraham, dirigides pel tècnic ampostí Bienve Front, i Gran Bretanya.

Austràlia, Canadà i Espanya seran a la gran final on tindran també com a rivals a Nova Zelanda, Estats Units i Itàlia, en una competició on s’han produït poques sorpreses i les màximes favorites estaran lluitant per les posicions del podi.

Al final de la regata la parella de la selecció espanyola amb prou feines va poder contenir l’eufòria després d’aconseguir el seu objectiu, tal com va descriure Virgínia Diaz “No tinc paraules per descriure el sentiment que tenim en aquest moment. Tot sembla tan surrealista. Estic tan emocionada! “.

Per Aina Cid representarà disputar els seus segons Jocs Olímpics consecutius, després del diploma aconseguit a Rio de Janeiro amb Anna Boada. La retirada de la, seua companya va semblar un obstacle molt important per al futur de l’embarcació, però l’adaptació d’Aina amb Virgínia Diaz ha estat molt ràpida i els resultats han arribat fins i tot abans del que s’esperava, aconseguint anteriorment la medalla d’or en el Campionat d’Europa, i convertint ara la remera ampostina, en la primera esportista de la demarcació en assegurar la seva presència a Tòquio.