HomeHistòriaAlcanar inicia els tràmits per a protegir els elements defensius de la...

Alcanar inicia els tràmits per a protegir els elements defensius de la Guerra Civil

L’Ajuntament d’Alcanar ha començat els tràmits per a declarar bé cultural d’interès local (BCIL) els elements de patrimoni local de la Guerra Civil i, en conseqüència, la seua inclusió en el Catàleg del Patrimoni Cultural Català.

La regidora d’Urbanisme, Patrimoni i Ordenació del Patrimoni, Ivette Fibla, explica que “este patrimoni material té un gran valor perquè és una garantia de la memòria democràtica del país, i també un actiu cultural amb un gran potencial d’interès turístic”. Tant els serveis tècnics municipals, com l’arqueòleg i historiador local Damià Griñó, van realitzar estudis i informes sobre estos elements defensius de la Guerra Civil per fer palesa la necessitat de protegir-los i ratificar la proposta per declarar-los BCIL.

Alguns d’estos elements estan situats en zones de domini públic i d’altres en finques privades, en les quals s’ha suspès la tramitació de les llicències urbanístiques o de parcel·lació en els immobles afectats durant els pròxims divuit mesos, temps en què es resoldrà l’expedient.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

8 + 1 =

Últimes notícies