HomeSocietatAlcanar llança la campanya de civisme 'És cosa de tots i totes'

Alcanar llança la campanya de civisme ‘És cosa de tots i totes’

L’Ajuntament d’Alcanar ha posat en marxa una campanya per a motivar la ciutadania a adquirir i reivindicar hàbits de civisme. Aquesta proposta, sota el lema ‘És cosa de Tots i Totes’, vol promoure un conjunt d’accions clau en positiu, implicant els veïns i veïnes del municipi com a màxims protagonistes per aconseguir un municipi més net, agradable i segur.

En un primer moment, l’Ajuntament vol visibilitzar els àmbits on el consistori ha detectat més problemàtiques, com ara l’ús incorrecte de les papereres i illes de contenidors, la cura dels gossos a la via pública o la brutícia en voreres, parets i equipaments públics. La campanya també vol posar en relleu les actituds incíviques pel que fa a l’ús dels aparcaments, el respecte a les zones de vianants o la senyalització, així com la velocitat excessiva dels vehicles dins el municipi. En aquest sentit, s’ha dissenyat un qüestionari en línia per tall que el veïnat indique els punts de millora que cal posar en relleu i abordar de forma conjunta a través de la campanya de conscienciació.

“El poble és el principal espai de convivència que tenim. Com diu el lema de la campanya, fomentar el civisme és cosa de tots i totes, significa evitar les conductes inapropiades i actuar amb respecte i tolerància cap a les altres persones i cap als nostres carrers, places i equipaments públics. Per aconseguir-ho, caldrà que tothom hi posem una mica de la nostra part, donant exemple. Us animem a col·laborar activament per un poble més net, agradable i segur!”, explica Joan Roig, alcalde d’Alcanar.

A Alcanar, les Cases i Alcanar Platja convivim persones amb diferents necessitats que s’han de poder satisfer sense crear molèsties entre veïns i veïnes. El respecte a les altres persones, el bon ús de l’espai públic, el control de la velocitat dels vehicles, el respecte al descans, la cura del mobiliari urbà i dels espais comuns, la col·laboració en la neteja dels equipaments i de l’entorn del qual fem ús, etc. Tots aquests punts són imprescindibles si volem mantenir la bona convivència. El civisme i la convivència És cosa de tots i totes, és la nostra responsabilitat, per aquest motiu és important que recordem i incentivem hàbits de civisme fonamentals!

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

81 + = 88

Últimes notícies