HomeOcupacióAmpliació · Kronospan escull els primers treballadors de manteniment i producció per...

Ampliació · Kronospan escull els primers treballadors de manteniment i producció per a la planta de Tortosa

La multinacional de la fusta Kronospan comença a contractar els primers treballadors per a la planta de Tortosa, una quarantena d’operaris de manteniment i producció que s’incorporaran ara al juliol, però la companyia es preveu produir el primer tauler de fusta a final d’any i caldrà tancar almenys 150 contractes de treball els pròxims mesos.

Les entrevistes als primers noranta candidats –la majoria homes de mitjana edat- es fan a la delegació del Govern a l’Ebre. Empresa i Treball i el SOC es preparen per a oferir, si cal, formació específica si costa cobrir alguns perfils laborals, com pot passar amb els operaris de maquinària pesant. Els candidats celebren l’oportunitat laboral que suposa l’arribada de la multinacional.

Les primeres entrevistes de treballs del procés de selecció massiu que ha iniciat Kronospan s’han fet este dimarts a la seu del Govern a les Terres de l’Ebre. El delegat Albert Salvadó ha assenyalat que es treballa perquè esta implantació genere “una dinàmica de clúster” i que, per tant, estos dos centenars de llocs de treball es multipliquen. “Estem molt satisfets i esta és una mostra de la col·laboració de la Generalitat i l’empresa”, ha apuntat.

Les primeres ofertes, 41, són per contractar operaris de producció i manteniment, per exemple especialistes en mecànica, electricitat i electrònica. Com ha apuntat Pau Miralles, representant de recursos humans de Kronospan Tortosa, estos són perfils “fàcils” per cobrir mentre que altres llocs de manteniment o els operaris de maquinària pesant costaran més. Si això passa, el SOC (Servei d’Ocupació de Catalunya) oferirà formació específica a les necessitats de l’empresa, com ha apuntat Adam Tomàs, director d’Empresa i Treball a l’Ebre.

En les primeres entrevistes s’han convocat 90 treballadors. Els candidats de les primeres entrevistes han sortit satisfets. El Jesús, el Julio i l’Albert viuen a la zona, tenen 46, 55 i 52 anys i han ofert a l’empresa la seua experiència. “Busquen molts perfils i per la meua experiència podria fer des d’operari a maquinista”, ha dit el Jesús. “Content” també ha sortit de l’entrevista el Julio, satisfet amb “l’estabilitat i el projecte de futur” que li ofereix la multinacional. “Tinc coneixements que crec que els ha quadrat i que puc establir una relació amb l’empresa”, ha explicat.

Finalment, l’Albert també ofert un ampli ventall d’experiència per encaixar a Kronospan Tortosa. “Ha estat una entrevista ràpida i dinàmica, he explicat el currículum. Tinc la carrera de periodisme i he treballat en un munt de coses. El lloc és d’operari de producció, però veurem”, ha explicat.

En Julio és mecànic modelista i havia treballat sempre a Barcelona fins que va decidir convertir la seua segona residència a Santa Bàrbara, en el seu domicili habitual. “L’empresa pot trobar aquí moltes oportunitats i hi ha molta gent, cada vegada més, que busca venir a la zona per deixar enrere la situació una mica caòtica de Barcelona i buscar una altra estabilitat de vida i sobretot tranquil·litat. Aquí, cada dia m’aixeco com si estigués de vacances”, ha remarcat. Per les Terres de l’Ebre interessa que vinga gent de fora, invertisca i cree llocs de treball, és el que necessitem, ha afegit l’Albert. “Ja tocava”, ha conclòs el Jesús.

Els primers amb qui hem parlat reconeixen que la implantació d’una multinacional com esta a les Terres de l’Ebre és un salt qualitatiu i una gran oportunitat. Tots han sortit satisfets de l’entrevista. Hem parlat amb Jesús, Julio i l’Albert.

Tots viuen a la zona, tenen entre 46, 52 i 55 anys, alguns estan a l’atur i altres preveuen trobar una feina millor. Com és el seu cas i apunta el Julio, l’arribada d’empreses com Kronospan possibilita el retorn de talent de l’àrea metropolitana.

Pel procés de selecció de Kronospan passaran més de 250 candidats. L’empresa s’ha compromès a cobrir la immensa majoria de llocs de treball amb persones del territori, 180 llocs de treball que poden superar els 300 amb una segona línia de treball i multiplicar-se amb la implantació d’un clúster de la fusta al voltant de la planta.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

81 + = 83

Últimes notícies