HomeEsportsAMPLIACIÓ · La nova pista d'atletisme de Tortosa tindrà vuit carrils i...

AMPLIACIÓ · La nova pista d’atletisme de Tortosa tindrà vuit carrils i podrà acollir competicions internacionals

La nova pista d’atletisme de Tortosa disposarà de la categoria més elevada, dins de les modalitats existents per a esta mena d’equipaments esportius. A la pràctica, això es concreta en una pista amb vuit carrils, amb una corda reglamentària de 400 metres, així com amb tot un seguit de serveis complementaris. Concretament, un edifici equipat amb els vestidors adients al nombre de practicants, sala polivalent o espai per a l’emmagatzematge, entre altres aspectes. També, una graderia que cobrisca tota la llargada de la recta de 100 metres, així com més de 200 places d’estacionament. D’esta manera, la nova pista d’atletisme estarà preparada per a acollir tota mena de competicions, fins i tot de caire internacional.

L’equipament esportiu estarà ubicat en uns terrenys de gairebé 44.000 metres quadrats situats al poble de Jesús, a tocar de l’actual complex esportiu WIN Jesús. D’esta manera, completarà una anella esportiva on ja hi ha en funcionament piscina, gimnàs, pistes de pàdel, el pavelló poliesportiu de Jesús així com diverses pistes poliesportives. Al novembre, l’Ajuntament de Tortosa va adquirir els terrenys destinats a la futura pista d’atletisme per un valor de 517.500 euros. Ara, després del projecte bàsic, ja treballa en la redacció del projecte executiu. Ho fa, de la mà tant del Club Atletisme Terres de l’Ebre com de la Federació Catalana d’Atletisme, per tal de definir amb exactitud les necessitats esportives que tindrà l’equipament.

Vull agrair tot el suport que hem tingut tant de l’ATE com de la Federació des del primer moment. Hi hem treballat de manera conjunta per poder conèixer com ha de ser l’equipament amb aquells que l’hauran d’utilitzar“, ha remarcat l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, durant la presentació del projecte. “Amb esta pista donarem resposta a les necessitats de la pràctica de l’atletisme a la nostra ciutat i podrem seguir impulsant no només l’esport a Tortosa sinó també esdeveniments que, des de l’esport, comporten una important dinamització de l’activitat econòmica“, ha afegit Roigé. Un aspecte, el de la dinamització econòmica, que també ha subratllat l’alcalde-president de l’EMD, Víctor Ferrando: “és una bona notícia, pel moviment que pot comportar per al poble, i també per al conjunt del municipi i del territori, gràcies a l’activitat que generarà poder acollir competicions de la màxima categoria“, ha incidit.

La presentació també ha comptat amb la participació de la presidenta de la Federació Catalana d’Atletisme. Mercè Rosich ha agraït “l’aposta tan important per part de l’Ajuntament per dur a terme este projecte. Una aposta per l’atletisme, per l’esport i per totes les persones usuàries a les quals donarà servei i que, a la vegada, suposarà un impuls en l’àmbit turístic per al territori“, ha dit.

El fet de poder acollir competicions oficials també és un fet rellevant, segons que ha destacat el president del Club Atletisme Terres de l’Ebre, Pau Galiana. Fins ara, la llargada de la pista a l’estadi no permetia competicions d’esta índole. Galiana també ha remarcat que poder disposar d’una pista únicament per a la pràctica de l’atletisme “comportarà poder entrenar totes les modalitats possibles, entre les quals hi ha les de llançament o de salts“, ha apuntat.

El projecte de la pista va a càrrec de l’arquitecte Xavier Gallego. Segons ha remarcat, l’equipament està pensat per tal que dispose de les màximes potencialitats. A la vegada, l’orientació de l’edifici de vestidors en sentit sud, que a més comptarà amb una coberta en forma de serra, permetrà disposar-hi tot un seguit de panells solars que “faran l’equipament energèticament autosuficient“, ha precisat. La construcció de la pista comportarà una inversió al voltant dels 2,5 milions d’euros, per als quals l’Ajuntament confia poder obtindre part dels recursos procedents d’institucions i d’organismes relacionats amb el món de l’esport.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

9 + 1 =

Últimes notícies