HomeUrbanismeL’Ajuntament de la Ràpita engega un conjunt d’actuacions per millorar la via...

L’Ajuntament de la Ràpita engega un conjunt d’actuacions per millorar la via pública

L’Ajuntament de la Ràpita inicia l’execució d’un conjunt d’obres per millorar l’espai públic urbà, la qual cosa inclou la supressió de barreres arquitectòniques i, per tant, es dona resposta a diverses problemàtiques de mobilitat que garanteixen una millor accessibilitat a la ciutadania. Aquestes actuacions, recollides en la seva totalitat, estan valorades en més de 555.000 euros.

Els nous projectes, presentats per l’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, en una roda de premsa aquest matí, contemplen diverses inversions en un total de sis actuacions que adequaran i reordenaran la funcionalitat del poble, i juntament amb la supressió de barreres arquitectòniques, milloraran notablement la mobilitat a la via pública.

L’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, ha exposat que “comencem un conjunt d’actuacions necessàries que donaran major mobilitat al nostre municipi i que tenen un especial interès en l’eliminació de barreres arquitectòniques”. Caparrós apunta que “estes actuacions són un pas endavant en la millora de la mobilitat urbana, hem de conscienciar-nos que les ciutats han de ser dels vianants i cal que aquests siguin una prioritat”.

Aquestes accions canviaran la fesomia del poble, amb actuacions com la remodelació i la pavimentació de la plaça que hi ha entre l’avinguda Jacint Verdaguer i el carrer 8 de gener; també de la plaça ubicada entre els carrers Aragó, Arxiu de Simancas, València i Val de Zafan; l’arranjament i la creació d’una rampa a la plaça del carrer Convent; la millora dels carrers Sant Jordi i Gorria; i l’accés a la platja des del parc de Garbí.

Foto: Cedida

Després de les actuacions, la plaça ubicada davant la llar d’infants municipal serà un espai de trobada per a la societat amb una nova àrea infantil que seguirà els criteris i les peticions del Consell d’Infants de la Ràpita amb relació a l’accessibilitat. Per tant, es recuperarà un espai degradat, el qual es convertirà en una zona verda. El mateix succeeix amb l’altra plaça que es remodela, la qual s’ubica entre el carrer 8 de gener i l’avinguda Jacint Verdaguer. Amb les obres, es generarà un nou espai públic on la ciutadania pugui gaudir.

Pel que fa a les barreres arquitectòniques, el carrer Convent es remodelarà amb l’eliminació d’una de les barreres més importants que hi ha al centre de la Ràpita, així com les que hi ha als carrers Talavera i Sant Jordi. A més, per garantir la mobilitat de tothom, es construeix una nova rampa d’accés a la platja de Garbí, que passarà a connectar el Parc de Garbí i la platja des dels dos extrems, ja que actualment només connecta des d’un.

Una altra actuació amb la mateixa finalitat és la supressió de les barreres arquitectòniques del carrer Gorria, un dels carrers principals i més transitat del poble. Les rampes actuals no compleixen els criteris de mobilitat i, per això, es farà una plataforma única a la vorera, donant prioritat als vianants.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 64 = 70

Últimes notícies