HomePolíticaAmposta aprova un préstec de 6 milions per a finançar una quinzena...

Amposta aprova un préstec de 6 milions per a finançar una quinzena d’inversions

El ple ordinari del mes de juny de l’Ajuntament d’Amposta va aprovar la concertació d’un préstec de 6 milions d’euros que permetrà finançar inversions a la ciutat per valor de 7,5 milions. En total es preveu impulsar una quinzena d’actuacions en els pròxims anys, entre les quals destaquen la rehabilitació de la biblioteca comarcal (747.000 euros), la segona fase de rehabilitació del mercat (750.000), la urbanització del Grau o l’enllumenat de Valletes, Tosses, Oriola i Cementiri, a més d’altres accions com la finalització del casal cívic de gent gran o de l’edifici del Sindicat on s’ha d’ubicar el Fablab Terres de l’Ebre.

L’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, ha posat en valor el fet que la concertació d’este préstec -previst en el pressupost del 2021- haja comptat amb l’oferta de 4 entitats bancàries, fet que al seu entendre demostra el bon estat de les finances municipals. “L’oposició ha esmerçat recursos a intentar  destruir la credibilitat econòmica de l’Ajuntament d’Amposta,  però les entitats bancàries, que són les que valoren el risc, han presentat fins a 4 ofertes diferents”. A més, Tomàs, ha recordat que després de la concertació del préstec la taxa d’endeutament del municipi serà del 52,38%, una taxa inferior que la que el govern d’ERC es va trobar el 2015 quan van arribar a l’Ajuntament d’Amposta.

Tomàs també va lamentar que en el Ple el debat se centrés més “en les xifres” que no pas en “les inversions” que permetrà tirar endavant el préstec: “Este préstec ens permetrà seguir amb la dinàmica que venim portant els darrers anys de dinamitzar econòmicament Amposta”.

La concertació del préstec va rebre el vot a favor del PSC, que ja va donar confiança en l’aprovació dels pressupostos, i l’abstenció dels grups municipals de Som Amposta i Junts per Amposta que critiquen durament la gestió econòmica que està fent el govern d’ERC. “Amb este préstec, Amposta tindrà 18 milions d’euros de deute amb els bancs i amb zero a la caixa”, va assegurar el portaveu de Som Amposta, German Ciscar, que manté que el romanent de tresoreria de l’Ajuntament es troba sota mínims. També va ser molt crític el portaveu de Junts per Amposta, Manel Masià: “Intenten confondre la ciutadania sobre la situació econòmica real de l’Ajuntament. Però la realitat és que amunt impostos i avall romanent”. Per part del PSC, la portaveu Anna Tomàs va destacar que l’operació de crèdit permetrà “tirar endavant amb inversions necessàries a la ciutat”.

Leonor Bertomeu
Leonor Bertomeu
periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 28 = 32

Últimes notícies