HomeEconomiaAmposta demana la declaració de zona afectada greument pel temporal Dana

Amposta demana la declaració de zona afectada greument pel temporal Dana

El ple de l’ajuntament d’Amposta, per unanimitat, ha aprovat este dimecres 13 de setembre al matí la sol·licitud de declaració de zona afectada greument pel temporal Dana, que va deixar 214 mm/24 h litres el diumenge 3 de setembre.

Tal com ha explicat l’alcalde, Adam Tomàs, “tot i que l’afectació dins el nucli urbà no va ser extrema com en altres ocasions, sí que va deixar molts de danys en zona rústica per la confluència dels barrancs”. Esta declaració preveu que l’Estat sume ajudes a les quals traurà la Generalitat i, “amb esta sol·licitud, a més, es facilitarà que els privats afectats pels aiguats puguen sol·licitar més ajudes”, ha afegit l’alcalde.

En este sentit, si l’Estat accepta la declaració com a zona afectada greument pel temporal, les unitats familiars o persones a títol particular es podran acollir a ajudes en el cas de destrucció total de l’habitatge habitual (amb un màxim de 15.120 euros d’ajuda), per danys que afecten l’estructura de l’habitatge habitual (amb un màxim de 10.320 euros), per danys que no afecten l’estructura de l’habitatge habitual (amb un màxim de 5.160 euros) i per destrucció o danys en els estris domèstics de primera necessitat (fins a un màxim de 2.580 euros).

El ple també ha acordat traslladar a l‘Agència Catalana de l’Aigua (ACA), responsable del manteniment dels barrancs, que siga curós amb l’estat de les lleres dels barrancs, i reclamar al Ministeri de Foment que millore el sistema de desaiguat de l’N-340.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 4 = 5

Últimes notícies