HomeSocietatAmposta fa valer la diversitat dels seus 14 centres de culte de...

Amposta fa valer la diversitat dels seus 14 centres de culte de sis confessions religioses

L’Ajuntament d’Amposta ha reunit una vintena de representants de 12 centres de culte de la ciutat per al mes de la diversitat religiosa. En el marc del projecte Amposta Ciutat Diversa, i amb la voluntat de mostrar la diversitat d’opcions davant el fet religiós, a finals de juny des de l’Àrea de Drets Socials i Ciutadania van promoure una trobada on tinguessen representació les diferents confessions de la ciutat. La regidora de Drets Socials i Ciutadania a Amposta, Núria Ferré, explicava que “abans de dur a terme la trobada, vam haver d’identificar quines estaven actives i actualitzar la informació de contacte dels representants”, explicava, ja que, encara que moltes tenen centres de culte, d’altres no.

Catorze centres de culte de sis religions diferents van ser el resultat de la recerca, els pastors i representants dels quals van compartir idees i reflexions sobre la diversitat de religió a la ciutat. “Va ser una trobada molt enriquidora. Els participants van mostrar-se molt dialogants, respectuosos i participatius, així com van agrair que des del consistori es comptés amb ells perquè, van coincidir tots, la seua missió era fer el bé a les persones a través de la religió”, declarava Ferré, que assenyalava que des de l’Ajuntament es van sorprendre per la gran quantitat de centres de culte a la ciutat, cosa que els mateixos representants tampoc esperaven. Actualment a Amposta tenen identificades sis confessions religioses: la catòlica, l’evangèlica, la baptista, l’ortodoxa, la islàmica i la sikh.

Segons el consistori, de la trobada derivaran diverses accions i activitats per a dur-se a terme durant este mes de juliol, entre les quals destaca l’obertura d’un espai al web de l’Ajuntament d’Amposta on la ciutadania puga consultar les dades bàsiques de tots els centres de culte de la ciutat, i també si tenen algun projecte social destinat a la comunitat. A banda, també es crearà un mapa d’Amposta on s’incloga la localització dels centres de culte i la diversitat religiosa, que serà un dels temes principals als mitjans de comunicació municipals. Internament, l’Ajuntament d’Amposta ha concretat amb la Direcció General d’Afers Religiosos de la Generalitat una acció formativa sobre diversitat religiosa adreçada al personal municipal que atén serveis relacionats en este àmbit.

La religió i Amposta Ciutat Diversa

El projecte d’Amposta Ciutat Diversa té com un dels seus objectius posar en relleu les diferents diversitats i reforçar el missatge que la diversitat és una oportunitat i ens enriquix com a societat. Ferré afirmava que “la nostra comunitat és diversa i plural, i a Amposta és totalment visible en els centres de culte. A banda, hem de recordar que vivim en un Estat aconfessional, que no és el mateix que laic, sinó que tot i que no s’hi adherix i no reconeix com a oficial religió, pot tenir acords col·laboratius i reconeix la diversitat religiosa”, deia la regidora. En el cas municipal, l’Ajuntament participa en els diferents actes religiosos “com a mostra de respecte” si se’ls convida, així com se cedix els espais municipals si els representants religiosos la demanen al consistori. Un dels exemples més clars, recordava Núria Ferré, és quan l’Ajuntament cedix el pavelló firal tant per a la paella popular de Càritas, per a celebrar el Ramadà o quan els membres de la comunitat sikh, els quals tenen la peculiaritat de no necessitar centre de culte, l’han sol·licitat per a la seua cerimònia anual.

Al llarg de l’any, l’Ajuntament participa també en el cicle de xarrades virtuals que promou la Direcció General d’Afers Religiosos per a donar a conèixer algunes de les festivitats religioses que se celebren a Catalunya de la mà dels seus protagonistes. El dijous 8 i 15 de juliol van tenir lloc, respectivament, les del Cho Kor, la festa del Budisme, i la Festa del Sacrifici de l’Islam, mentre que per als mesos vinents encara es pot assistir a la del Yom Kippur, del judaisme, el 9 de setembre; a la del Gurú Grant Sahib, del sikhisme, el 14 d’octubre; el Divali, de l’hinduisme, el 28 d’octubre; i Nadal, del cristianisme, l’11 de novembre.

En la trobada organitzada per l’Ajuntament d’Amposta van participar-hi la Parròquia del Sagrat Cor; la Parròquia de Sant Josep; la Parròquia de la Mare de Déu de l’Assumpció; la Parròquia del Poblenou; l’Església Centre Cristià Naïm; l’Església Cristiana Evangèlica Rius de Vida; l’Església Pentecostals d’Amposta; l’Església Baptista d’Amposta, l’Església Cristiana Ortodoxa d’Amposta; la Mesquita Associació Cultural Faiza; la Mesquita Comunitat Islàmica d’Amposta i la Comunitat Sikh d’Amposta. D’altra banda, van excusar la participació en la reunió els Centres de Culte de l’església Cristiana Evangèlica Apostòlica i l’Església Evangèlica de Filadèlfia.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 80 = 90

Últimes notícies