HomeOpinióFem festa apostant per la gent de casa

Fem festa apostant per la gent de casa

OPINIÓ // Ja fa temps que tinc molt present esta idea i no és el primer cop que la faig pública, però crec que en estos moments on la majoria de poblacions estarem immersos en festes i actes d’estiu, és bo parlar-ne. La determinació d’apostar per la gent de casa és una idea que compartixo com a regidor de festes d’Amposta amb un bon nombre de companys i companyes titulars d’esta regidora arreu del territori, i concretament amb els d’Esquerra Republicana.

Este és un senyal d’identitat en el model de les Festes Majors que s’aniran celebrant al llarg d’este estiu; i també ho és de justícia per als nostres artistes, conjunts i orquestres. Vivim uns mesos de nou marcats per un empitjorament de la pandèmia, una cinquena onada que ens ha sorprès a tots, quan ja ens semblava que estàvem a punt de sortir d’este malson. Però ens hem d’adaptar. Més que això, hem de saber fer front a esta situació amb una actitud positiva, per a treure el màxim profit personal i col·lectiu d’esta maleïda situació que ja fa massa temps que patim.

Este any, més que mai, les nostres Festes tindran uns protagonistes exclusius, que seran els artistes ebrencs, les orquestres de casa nostra, els grups de música d’este territori, perquè han demostrat que la seua qualitat no té res a envejar a la resta de propostes del país i perquè és ara quan necessiten el nostre suport i el nostre reconeixement social cap a un sector tan durament castigat per esta pandèmia. Un sector, el de la cultura i el de l’oci, que ha estat, ho sap tothom, un dels més perjudicats per les restriccions sanitàries. Per tant, ara és el moment de retornar-los tot allò que ens han donat. Volem que compten amb nosaltres, amb el nostre suport econòmic, però també moral.

En el cas d’Amposta, per exemple, no només seran els artistes els beneficiats per este model de festes excepcional i de proximitat, sinó que s’estendrà a tot el sector de serveis complementaris, com són els empresaris que es dediquen a sonoritzar les orquestres, muntar escenaris, llogar cadires o il·luminar, a més dels subministradors (confeti, globus, panoli,…). Així, el 98% de les contractacions de les Festes Majors de la meua ciutat, són de gent ebrenca. Aquesta és la meua aposta i la de moltes regidories republicanes.

La gent de l’Ebre volem i necessitem divertir-nos. Necessitem oblidar, ni que siga per uns dies, els grans problemes que ens ha generat la covid-19. No serà fàcil perquè aquest virus és molt malparit i torna a posar a prova la nostra paciència, torna a posar traves a una de les celebracions més arrelades en la gent, però malgrat això, nosaltres celebrarem igualment la nostra festa major.

Ni volem, ni podem renunciar un any més a la Festa gran de la gent de l’Ebre. Els pobles de les Terres de l’Ebre han d’intentar recuperar la normalitat, la festa i la gresca, a base de responsabilitat individual i col·lectiva, perquè ho necessitem per a la nostra salut mental i perquè tenim necessitat de divertir-nos i de relacionar-nos al voltant de la festa major.

Òbviament seran unes festes prudents, amb les mesures de seguretat que ens vaja marcant el Departament de Salut segons el moment de la pandèmia, però el virus no podrà evitar que gaudim de la festa, que xaléssem de valent, que recuperéssem part del temps perdut. I doneu per fet que així ho farem. Ho farem amb els millors artistes que podríem incloure en el programa del 2021, els de casa nostra.

Ramon Bel
Ramon Bel
Comunicador
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

8 + 1 =

Últimes notícies