HomeSense categoriaAmposta intensifica les mesures de control i prevenció per evitar nous contagis...

Amposta intensifica les mesures de control i prevenció per evitar nous contagis després de confirmar 25 positius en una setmana

MONTSIÀ // Davant l’increment de casos positius a la ciutat, el comitè d’emergències municipal de l’Ajuntament d’Amposta, constituït arran de les mesures extraordinàries en relació amb la prevenció del SARS-CoV2 (Coronavirus) i reunit de forma telemàtica, ha decidit intensificar les mesures de control i prevenció per evitar nous contagis. “Ens veiem en l’obligació de posar molt d’èmfasi amb la necessitat que totes i tots extremem les mesures de seguretat, en especial en aquelles activitats que fem a l’àmbit privat”, diu l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, “i és que si bé els últims set dies hem tingut 25 positius, tots han estat produïts en l’àmbit familiar, hi ha brots familiars amb 9 casos i 4 casos”. “És per això que des de l’Ajuntament hem d’accentuar sobre les trobades”, diu l’alcalde, “perquè si no frenem la repuntada de casos, ens veurem obligats a suspendre qualsevol tipus d’activitat, tant les públiques com les privades, fins i tot hem posat sobre la taula suspendre les terrasses dels bars o el mercat ambulant dels dimarts”.

Així, des de la Policia Local, en col·laboració amb els Mossos d’Esquadra, s’efectuarà més control al carrer per assegurar que tothom porta la mascareta i que als negocis es respecten totes les mesures de seguretat. “Hem demanat suport als Mossos d’Esquadra per intensificar la presència policial al carrer per poder fer arribar a tothom la necessitat que tots complim les mesures de seguretat que són higiene de mans, ús de la mascareta ben col·locada i distància de seguretat”, diu l’alcalde. “Si això no passa i els casos ens continuen arribant, ens veurem obligats a prendre mesures més estrictes”, afegeix.

“No té sentit que nosaltres hàgim de suspendre els actes culturals, que es realitzen en completa seguretat, amb control d’aforament, neteja de mans en entrar i distància de seguretat, i després tinguem terrasses sense mesures de seguretat”, diu l’alcalde, “de fet, qualsevol acte que ens ha generat dubtes ja ho hem suspès”. “Si ens veiem obligats a suspendre els actes culturals, també ens veurem obligats a suspendre la resta d’activitats que suposen convivència de gent”, determina Tomàs. Per això, Tomàs ha avançat que l’Ajuntament demanarà la col·laboració de restaurants, bars, cafeteries perquè extremen totes les mesures de seguretat. “Aquells que no ho facen, seran sancionats”, clou de forma contundent.
 

Mesures preventives
– Augmentar el control policial al carrer per sancionar les persones que no porten mascareta i evitar aglomeracions de gent.
– Augmentar el control a les terrasses de bars i restaurants perquè complisquen les mesures de seguretat.
– Intensificar les mesures de control i seguretat a tots els actes culturals.
– Incrementar la desinfecció d’espais públics.
– Campanya de comunicació per conscienciar la ciutadania de la necessitat de seguir les mesures de seguretat en totes les activitats d’àmbit privat.
– Campanya conjuntament amb la restauració per garantir les mesures de seguretat a bars, restaurants i cafeteries.
– Campanya de comunicació dirigida al jovent, perquè porten la mascareta i mantinguen les distàncies.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 75 = 77

Últimes notícies