HomeSense categoriaAmposta prepara les Festes Majors adaptades a la covid-19

Amposta prepara les Festes Majors adaptades a la covid-19

MONTSIÀ // Unes Festes Majors quilòmetre zero, amb música, activitats familiars, el pregó amb la presentació de representants i bous a la plaça mòbil. Activitats pensades amb la normativa covid-19 vigent però adaptables a mesures més restrictives en cas de necessitar-se.  Del 13 al 22 d’agost Amposta es prepara per a celebrar les seues primeres festes majors post covid-19.

L’alcalde, Adam Tomàs ha assenyalat que “hem dissenyat un tast de festes amb la realitat que tenim ara mateix, però com portem fent des de fa un any, ens adaptàrem a la realitat del moment i farem allò que puguem fer dins la normativa”, qui ha presentat els principals eixos del programa i el cartell de festes d’Amposta, però també del Poble Nou, juntament amb Ramon Bel, regidor de Festes, Marc Fornós, regidor responsable dels actes taurins, i Agustí Tirado, regidor de Poble Nou i nuclis aïllats.

L’exterior del pavelló 1 d’octubre i el parc dels Xiribecs seran els dos punts neuràlgics de les activitats, tal com ha explicat el regidor de Festes, on hi haurà tres activitats familiars (amb el concert de Dàmaris Gelabert com a activitat destacada), quatre nits de zona jove i diferents concerts com el de Pepet i Marieta, el de Montse Castellà o el de la Soul Machine. Pel que fa a les orquestres, actuaran la Cimarrón, la Junior’s i l’Atalaia. “Hem programat activitats amb artistes de les Terres de l’Ebre en la seua majoria”, assenyala Bel.

Quant al tradicional Concert de Bandes a la plaça de l’Ajuntament, davant de la impossibilitat de fer-lo en condicions en este espai, les dos entitats han acordat ajornar-lo per al pròxim any. Sí que faran, però, dos concerts per separat. En el cas de la Lira Ampostina, serà un concert amb els Quicos el divendres 20 d’agost al Parc dels Xiribecs mentre que la Unió Filharmònica farà un tribut a Nino Bravo el diumenge 22 d’agost, també al Parc dels Xiribecs. “Estes dues activitats tindran un preu de 5 euros cadascuna i tota la taquilla es destinarà a cadascuna de les dues entitats”, ha explicat el regidor de Festes, afegint que hi haurà dues activitats més solidàries: “La recaptació del concert del Dàmaris Gelabert anirà en benefici d’Apasa, mentre que el Concert dels 80P anirà en benefici del Projecte Emma”. Bel també ha assenyalat que la resta d’activitats seran de pagament simbòlic per garantir el control d’aforament. En el moment de la presentació del programa s’havien dissenyat totes les activitats perquè fossen a peu dret, però es podran fer amb seients si la normativa així ho marca en el moment de realitzar-les. Les festes tancaran amb un petit castell de focs d’artifici.

Pel que fa al programa d’espectacles taurins, el regidor Marc Fornós, ha assenyalat que les tardes de bous i els bous embolats es faran a una plaça mòbil amb control d’aforament i totes les mesures fixades pel Procicat. Així, s’organitzaran cinc tardes de correbous a la plaça (del dimecres 18 al diumenge 22), mentre que les diferents penyes taurines de la ciutat faran unes desencaixonades de bous cerrils a la tarda i embolades a la nit. “Els actes taurins començaran a les 7 de la tarda i acabaran cap a les 10:30 h per accedir-hi la gent haurà de pagar 5 euros la tarda, però amb un abonament de cinc dies per 15 euros”, afegeix Fornós.

Anaïs Faiges, autora del cartell de Festes

Com és habitual, l’alumnat de l’Escola d’Art i Disseny d’Amposta, Esardi, ha sigut l’encarregat de fer el cartell de Festes Majors. En concret, enguany, l’autora és Anaïs Faiges qui ha fet un cartell amb la tècnica del dripping, que consisteix a deixar gotejar pintura a sobre de la tela. Amb aquesta tècnica, i després l’ús del Phtoshop per acabar de fer alguns retocs, Faiges presenta un estampat amb siluetes del Pont Penjant, “símbol de la ciutat”. “Vaig treballar amb quatre colors i vaig fer una estructura que em va semblar contundent, que vol ser una Amposta sòlida”, diu Faiges.

Quatre dies de festes del Poble Nou

Quant al Poble Nou, les Festes Majors seran del 5 al 8 d’agost. “Començarem amb la presentació dels representants i una nit de focs i ball el dijous 5″, explica el regidor de Poble Nou i Nuclis Aïllats, Agustí Tirado, qui també afegeix que les altres tres nits també hi haurà música: el divendres Nit Jove amb En&Ton, i dissabte i diumenge ball amb orquestra.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

9 + 1 =

Últimes notícies